Nuurylmaaz Etlik şehir Hastanesi’nde sezaryen doğum yapanlar süreç nasıl ilerliyor bilgi verebilir mi. Gün kaçıncı haftada veriliyor, amaliyat ne kadar sürüyor, çıkınca ilgi nasıl , karna bastırma dedikleri şey var mı
Kayraninannesiii Nuurylmaaz bende orda sezeryan doğum yapicam 2.dogumum olcak post actim dogru duzgun kimse yazmadi burda bekleyim belki yazan olur
chemist-mother Nuurylmaaz 22 nisanda aniden seseryana alındım. Bebegin suyunun sınırin altında olduğu söylendi Bebekte 4500 kg büyük dediler hersey normalken doguramicsgimi söylediler çocuğumun suyu az olmasaydı kabul rtmezdim inanın Gelen giden herkes alttan muayene yaptı sürekli ultrason da kilo olcumunu 4500 4300 falan olctulwr aslında oğlum 3800 doğdu. Ac olduğum için hemen başladılar işlemlere Icerdr sonda takiliyordu sürekli kasma kendini dediler tabi 5 dkdqn kısa süren bi işlem ama stajerlere yaptırdıkları icin canim yandı. Neyse sezeryan işlemi çok kısa sürüyor yaklaşık 30 dk en fazla o kadar bile yoktur hicbisey hissetmedim spinal oldum ben. Sadece belden uyustum. Bebeğimle ten tene temas ve ik emzirme oldu vu kısım çok güzel ama 6 saat hicbisey yemeden anestezi etkisinin geçmesini beklerken sanki aşağısı bana ait değil di vücudumun ayrıldığını hissettim psikolojik olarak. 6 saat sonra sonda çıkarıldı.yuru dediler sıvı al gaz yapınca katı dediler saat 11 de dogumnyaptim akşam 4 5 gibi sonda çıktı sivi basladim gece saat 2 ye kadar gaz yapamadım yapınca 2 de yemeye başladım. Hissetmiyosun gaz yapacağını aslında nasıl yapacagini bilmiyosun. Hemşireler iyisine var kotusude yemin ederim kavuş gibiler asla yardımcı olmuyolar beni çok zorladılar bunları gördükçe hemen hemen ayaklanma istedim yürüdüm kalktım canim yana yana sürekli herseye herkese acele rt acele seni mi beklicez diyip durdular çatala cikartiyolsr çatal ayaklarına değil ultrason vakcakarmis sadece dikiş yerine biliyorsunuz oraya zaten zor çıkıyoruz o haldeyken daha zor oldu. Yürü hadi acele et diyorlar ve asla yardımcı olmuyolar çok zorlandım bu konuda en sonunda dün taburcu oldum 48 saat sonra taburculuk veriyolar. İki kişilik odada kaldım geneli de sezeryan için böyle. Tek odalar tada iki kişilik odalar oluyor.
chemist-mother Nuurylmaaz karna bastırma denen olayida asla hissetmiyosub korkma ameliyat sırasında bisey hissetmiyorsun
Tubadonmez Ben de iki yakınımdan dinledim aynı hastanede sezaryen hikayesini birinin çok kötü geçmiş aynı sizinki gibi sonda da çok zorlamislar alttan muayenede çok zorlayıp kanatmislar ve üsluplari çok kötüymüş. Diğeri de tam aksine memnun kaldığını ve tek kişilik odada kaldığını söyledi. Ama onun tanıdık hemşiresi vardı muhtemelen ondan kaynaklı özel odaya almışlardır
Canannerk Bende sezeryan olucam orada kimde yazmıyor dogru duzgun birkaç arkadasm normal doğum yapti orda memnun kaldıklarini soyledi sezeryan olcak kişiye neden alttan muayene yapilirki
Canannerk Safie2020 evet 34 haftalgim bugun gün almak için gittim kurula götürdüler muayne ettiler 36 haftalk oldugumda karar ve gun verceklermis plesenta previa var yüksek riskli
madameux Nuurylmaaz ben özelde sezaryen olucam ama kontrollerim oluyo etlik sehirde. Gecen haftalarda ultrason icin radyolojide beklerken 2 kadin konuşuyordu bebekleri kalca ultrasonu icin getirmisler. Ikisi de enfeksiyon kapmis yaralarindan maalesef. Hocalar iyi acil durumda cok kiymetli bi hastane ama azicik dahi imkan varsa sehir hastanelerini sezaryen icin tercih etmezdim. Operasyon görece kolay oldugu ve egitim arastirma oldugu icin tecrubesiz personelle muhatap olursunuz.
Safie2020 madameux kontrollere randevusuz gidebiliyor musunuz öyle oluyor mu bnde randevu bulamadım ama
Safie2020 madameux böyle yorum yapanlar çok var diye bende tereddüt ettim etlik evine çok yakın ama doğum için bilkente gidiyorum orda doğum yapacağım inşallah çok uzak araç yok gidio gelmek sıkıntı oluyor ama etlik içinde kötü yorimlar çok duyuyorum