Herkese hayırlı geceler, bu yazmamın sebebi anca kendime gelebildim 😊
Uygulamaya göre 40+3tüm zaten burdan bir çok anneyle konuşuyorduk bu süreçte çarşamba sabahı hastaneye geldim 40 haftayı geçtiğim için acil kısmından giriş yapmam gerektiğini söylediler neyse indim işlemleri hallettim doktor çatı muayenesi, ultrason baktı ve dedi ki 40+6 çıkıyorsunuz nstye yönlendirdi gittim o arada geri geldi Göknur hanım sizde gebelik şekeri olduğu için yatış yapacağız dedi okey nst sancım çıktığı için direk yatış işlemlerimi yaptım eşimi aradım oğlumla birlikteydiler sonra beni muayene edecekleri odaya aldılar, ordan sonra doğum yapacağım odaya alındım. İlk başta açılmam yoktu daha önce yazmıştım 14 nisanda gelmiştik ve 1 cm açılmam olduğunu söylediler ilk doğumum da normaldi üstelik neyse serum nst vs bütün işler yapıldı yatıyorum yatakta suni sancı taktılar 1 dakikada 4 damla olacak şekilde. Şimdi ben ilk gebeliğimde kendi sancılarımı kendim çektim yani suni sancı vs almadım onunla kıyasladığım da suni sancı gayet normal geliyor tabii bünyeden bünyeye değişen bişey :) o sırada kayınvalidem geldi odaya eşim de aşağıda bekliyordu( Başakşehir Çam ve Sakura da doğum yaptım ) kayınvalideme 2-3 gün önce Meryemana otu vermiştim oda yatışımın yaptığını duyunca evde hemen suya koymuş onu da pet şişeye koymuş otuyla birlikte getirmişti suyunu içtim ama insanın inanması gerekiyor onu anladım sancım başlayınca da otu suya koyacaktık. 10:45 gibi sancı vermeye başladılar saat 14:30 olmuştu hala açılmam yoktu o kadar üzülmüştüm ki 10dan beri de sol tarafıma yatıyordum, sürekli alttan muayene oluyordum ama asla açılmam yoktu moralim çok bozuktu neyse saat 15:30 gibi suni sancıyı tekrar vermeye başladılar, derken 19:00 gibi sancı aralarım baya kısalmıştı, artık sadece Allahım bize yardım et diye dua ediyordum kayınvalidem belime masaj yapıyordu, 19:30 gibi kayınvalideme dedim ki ben altıma yapmak üzereyim bilen bilir doğum başladığı yani 10 cm açıklık olduğunda öyle bir his gelir yani k’ka yapıyormuşsunuz gibi ebelere bağırdım doktor 2 ebe çocuk doktoru hemen geldiler doğum için hazırlık yaptılar işte süreçi anlatıyorlar sancın gelince ıkınacaksın diye derken 19:37de yani doğum başladığı andan tam 7 dk sonra kızımı kucağıma aldım bin kere şükürler olsun 🤲🏼 ve sancılarım her vurduğunda kim varsa bebeğini kucağına almayı bekleyen herkese dua ettim 🩷