aysnozclk Kızlar iyi akşamlar.32 haftalık hamileyim 1 buçuk aydır kaşıntı şikayeti var.Safra ve karaciğer enzimleri değerlerime baktılar temiz çıktı.Bugün dermatoloji uzmanı allerset ve biodermanın kremini verdi.Aranızda kullanan var mı ? 🥺🥴
Semanurr0 aysnozclk Ben hamile kalmadan önce kullanıyordum hamilelik başlamasıyla bıraktirdilar krem dahi süremedim sonra da geçti bana tavsiye etmediler
Memhulyamm aysnozclk aynı şikayet ile aynı ilaçlar verildi ancak karaciğer enzimleri sürekli yükseldiği için Gastroenteroloji bölümüne sevk edildim. Buradaki uzman doktor nemlendirici dışında ilaçları yasakladı bence sizde kullanmayın. Cildiye doktorunun verdiği ilaçlar dahil ne ilaç kullanıyorsam hepsini yasakladı. Kaşıntı sebebinin kullanılan ilaçlardan olduğunu karaciğerimin zarar gördüğünü belirtti bol bol su içmemi önerdi ve kaşıntım durdu.
Semanurr0 Semanurr0 Özel değilse kaşıntı tam olarak nerenizde bunu sorma sebebim ben permatik kullandığım zaman bacak, koltuk altı, bikini vs çok kaşıntı yapıyor hamile kalınca ağdaya başladım ve kasinmadim bu tarz bişeyse başka yollar bulabilirsin
aysnozclk Memhulyamm Bugün doktorum gönül rahatlığıyla içebilirsin kaşıntını hafifletir dedi ama aklım karıştı 🥺
aysnozclk Benim karaciğer ve safra da herhangi bir sıkıntı yok.Gebeliğe bağlı dediler,kuru kaşıntı yani.
aysnozclk Ağda yapıyorum jiletle alakası yok ama sanırım yediğimiz içtiğimiz şeyler çok dokunuyor bu dönemde.
[silindi] aysnozclk kuzum bana da verdiler ama kesinlikle tavsiye etmiyorum kaç tane gittiysem içme dedi hamileyken pek ilaç önerilmiyor