Kızlar merhaba,
Şuan 20+4 haftalık gebeyim. Gebeliğimin ilk 3 ayı çok sıkıntısız geçti, herkes 2. Trimesterdan sonra daha da rahatlarsın demişti ama maalesef öyle olmadı.
İlk olarak 18. Haftada lekelenme şikayetim başladı hemen doktoruma haber verdim ve gittim tabii kalp atışı , her şeyi normaldi 🙏🏻, doktorum plasentada, amniyon sıvısında yani kısaca rahim içinde bir kanama alanı vs olmadığından bahsetti bana sık sık dinlen dedi progestan verdi ve eve gönderdi.
Ondan sonra benim idrar yolları şikayetim başladı.. günde 2.5-3 lt suya rağmen hep bir yanma, zor idrara çıkma, yakınmalarım arttı. Şimdiye kadar iki tek kullanımlık şase iki kutu da antibiyotik bitirdim.
Lekelenmelerim de ara ara devam etti bu süre içerisinde
1 hafta önce tekrar oldu, doktorum bu sefer alttan baktı, vajinal kültür aldı belki enfeksiyon vardır diye. Vajinal kültürüm temiz çıktı🤷🏻♀️ yani enfeksiyon ya da bakteri kaynaklı değil, idrar yollarımda hala enfeksiyon var hatta kültür alındıktan sonra mı bilmiyorum ama bir miktar kan da çıktı.
Sonrasında ayrıntılı usg ye girdim. Bebekte Sadece bir böbrekte hafif genişleme olduğu, onun da takip edileceğini korkmam gereken bir şey olmadığını söyledi perinatoloji uzmanı.
Çıkarken de progesteron kullanıyor musun diye sordu. Evet başlayacagım neden dediğimde ise , kullanmalısın bence de , rahim ağzın hiç açılmayacağı anlamına gelmez dedi, sonra bu benim kafama takıldı sizce neden böyle söyledi, gebeliğinde bu sorunu yaşayan oldu mu daha önce:( ?
Şuan progesteron 200mg sabah akşam kullanıyorum çok hafif olsa da kahverengi akıntım sürüyor ara ara …