Momseyda
Benim öğleden sonra saat 4.00-05′te iç çamaşırımı çok az bir kan geldi buna şey diyorlar nişan kanaması 38 hafta 6 günlüktü işte doğum yaptığımda kan geldi eşimi aradım eşim bursa’daydı ben yalova’dayım dedim ki eşim sakin ol sancım falan yok suyum gelmedi sadece kanamam geldi hani bugün ya da yarın doğum başlayabilir o yüzden tedirgin olma işini hallet eve gel eşim geldi yemeğimizi yedik hiçbir şekilde sancı vesaire bir şey yok akşam yemeğimizi yedik odamıza çıktık film izleyeceğiz daha sonra hafif hafif kasılmalarım oldu yani belden aşağısı hafif hafif ama ondan sonra dedik ki kaynanam yanımızdaydı bir şey olur mu acaba hani doğum sancısı mı normal mi o da dedi ki süre tutun dedi böyle 5 dakikada bire düşerse dedi hani korkmayın bir şey yoktur bence daha doğmaz Erkan falan 5 dakikada bire düşerse hastaneye gideriz o zaman doğum sancısıdır biz eşimle yazmaya başladık sadece zaten 7 dakikada bir geliyordu 6 dakikada bire düştü sonra 4 dakikada bir yere düştü hadi dedik hani gidiyoruz 4 dakikada bir gelmeye başladı standart 4 dakikada bir aynı yere bir sancı vuruyor belden aşağıya bir canım acıyor hafif hafif de olsa beni benden alıyor biraz ondan sonra çantamızı aldık üstümüzü giyindik hazırlandık hastanede yakın gittik saat 1 gece eşime dedim hani erkek almıyorlar refakatçi devlet hastanesi ile kaynanam yanımda durdu eşime dedim oruç tutuyor zaten sahur yapacaksın eve git ondan sonra eşim gitti eşim gittikten yarım saat sonra benim sancılarım başladı Allah’ım bir sancı başladı hastanede sabaha kadar yani sabah 7′ye kadar o sancıyı çektim nts’de doğum sahnesi ama açılma yoktu yani hiç korkma öyle Bir anda pat diye gelmiyor şimdi ikinciye hamileyim ve şöyle bir şey yapacağım bu rahim kassan ahududu çayları falan var böyle sancım geldiği zaman artık doğum süresine yaklaştığında önce bir ılık duş alacağım baktım kanamam geldi ya da işte suyum geldi örnek veriyorum önce ılık bir duş alacağım hani aşağısı yumuşasın diye daha rahat doğum yapabilmek için bir şey yemeyeceğim tam hastaneye gitmeden abdu dudu çayı böğürtlen çayı işte içeceğim hani rahimin kasılmasına yardımcı olduğu için açılmaz sana da yardımcı olur doğal olarak doğumu kolaylaştırır o yüzden korkma önce yavaş yavaş yavaş yavaş yavaş geliyor öyle bir gün iki gün kendini belli ediyor zamanında yetişiyorsun zaten yetiştiğim yerde bekliyorsun ayarlamaları yapıyorlar hiç korkma kendini korkutursan panik olursun mesela hiç korkmadığın halde çatala üç kere geçtim çatala geçer geçmez sancım durdu çataldan indim ebeler beni yormamak için indirdi artık üçüncü çıkışında doğurdum ama hiç mesela o an acı çekiyorum bağırıyorum çay hiçbir şey umurumda değil Çığlık ama yine de korkmuyorum yani başıma geldi geldi onu çekiyorum o Bir çaresizlik falan ama gelip geçip bitiyor o oradan çıktığı an öyle bir rahatlama geliyor ki böyle hiç böyle böyle rahatlama yok tarif edemem o yüzden bekle o anlık acı yaşarsın canın acır bağırırsın çağırırsın iki ırkınırsın bir nefeste doğurursun kurtulursun kendini korkutursan panik olursun sancın gelmez korkudan sancın durur yani korkutma kendini panik yapma bir anlık yaşanıp gidip bitecek benim kız kardeşim görümcem benden sonra doğum yaptılar ve ben ikisi de çok korkuyordum o yüzden hep onları ben sakinleştirdim aslanlar gibi girdim çıktım hop onlar da benden sonra pıt pıt pıt doğurup çıktılar hiç korktukları gibi olmadı