Merhabalar 3 hafta önce doğum yaptım. 22 haftalık iken ayrıntılı ultrason da bebeği besleyen damarların 3 tane olması gerekirken bizde 2 tane oldugu bu durumda beslenmeye çok dikkat edip sürekli kontrol altında olmam gerektiğini vurguladı Dr. O günden sonra sürekli ağlayarak geçti 3 4 haftam ilk kez böyle birşey duyuyordum ve başka bi organlarında sıkıntı falan varsa küvez dönemi olabilir felan gibi şeyler yazıyordu nette. Down sendromu olabilire kadar. Sonrasında beslenmeme dikkat etmeye başladım bebeğe ne kilo aldırır sağlıklı beslenme nasıl olur onları araştırdım mümkün olduğunca dikkat ettim. Çok şükür ki erken doğum olabilir dediler bebeğirzgelişimi damardan dolayı durabilir dediler hiç biri olmadı 2. Sezeryan olacağımdan dolayı 39+3 de Dr daha fazla beklemeyelim şuan heryey gayet yolunda riske atmayalım dedi. Dr öğlen arası alacağını söyledi. Hastaneye sabah yatışımız yapıldı odayı eşimle bi güzel temizledik sonra hemşire nst ye bağladı ve öğlen arası doğuma aldılar. Ameliyathaneye gidene kadar sürekli dualar okudum kendimi sakinleştirdim. Ve Ameliyathaneye girdim belden uyuşturma yapacaklardı anestezi Dr sürekli anlattı neler yapacağını dahada sakinleştim neler olacağını bilmek beni daha rahatlattı. Daha sonra sedyeye yattım uyuşma olunca Dr geldi oda gayet rahat bir ses tonu ile benle konuşarak doğumu yaptı. Sadece çekiştirmeleri hissettim ama tepedenki ışıklardan izledim onları anestezi Dr söylediğimde onu izleyip nasıl bu kadar sakin kaldın nabzını ritmi hiç değişmedi dedi. Ve mutlu son oldu orda sesini duydum kızımın çok şükür dedim artık tamamen sakinleştim o arada sakinleştirici bişeyler verdi Dr. Damar eksikliği nedeni ile down sendromu olabilir de denilince araştırdım kı ilk doğdukları anda avuç içlerinde simian çizgisi oluyormuş normalde 2 tane olması gerekirken down sendromu olana bebeklerde tek çizgi oluyormuş. Anestezi Dr rica ettim bebeğe bakıp gelirmisiniz diye sağolsun baktı fotosunu çekip geldi. Dahada rahatladım. Dikişlerimi attılar odama gittim kızımla birlikte eşim zaten kapıda bekliyordu hemen odaya gidip kızımı emzirmeye çalıştık. Çok şükür herşey yolunda gitti 6 saat sonunda ayağa kaldırdıklarındj çok zorlanmadım sonrasında sürekli yürüdüm ve bol su içtim. Tek sıkıntı çektiğim çok şiddetli baş ağrısı çektim. 5 güm sonra rahatladım. Yani demem o ki başına böyle bi olay gelen varsa siz beslenmenin ile elinizden geleni yapın geri Allahtan ve bol bol dua edin. Kızımın adı da doğudugu gün koyduk
Aybala zümra oldu.
Eşim aybala istedi bende zümra. Herkes olmamış isim ne dedi ama 9 ay boyunca ikimizde çok stresli geçirdik en azından isim konusunda ikimizinde dediği olsun istedim