Öncelikle herkese merhaba.
Doğumdan 2 gün öncesiyle başlamak istiyorum. 13 Nisan pazartesi sabahı lavaboya gittiğimde hafif kırmızı akıntı gördüm ve hastaneye gittik. O zaman 33+2yim hiç aklıma nişan vs. gelmiyor tabii. Hastanede alttan muayene yapıldı enfeksiyon çıktı, nstye bağladılar sıkıntı çıkmadı. Doktor fitil verdi gönderdi. Gece saat 1 gibi fitili taktım ve uyudum. Saat 04:30da tuvalete sıkışmış olarak uyandım ve kalkıp kapıya yöneldiğim sırada suyum gelmeye başladı. O kadar çok geliyor ki ben idrar mı su mu diye anlayamadım önce çünkü dediğim gibi haftam daha çok erkendi. Bi 5 dk ayakta öyle bekledim bitsin diye daha sonra lavaboya gittim duşa girdim yerleri sildim falan çok iyiyim ama o sırada :) işim bittikten sonra yatağa geçtim uyumak için ama sancılarım izin vermedi ince ince sızı girmeye başlayınca eşimi uyandırdım dedim hadi hastaneye. 05:40 gibi hastanedeydik, alttan muayene ettiler sonra bir çubukla ne sıvısı olduğuna baktılar ve suyun gelmiş 1 cm açıklık var diye direkt yatışımı verdiler. Yatıştan sonra ilk gelen doktor sezeryan olacaksın büyük ihtimal sabaha dedi ve ben iyice stres yapınca sancılarım başladı minik minik. Sonra sezeryandan vazgeçip antibiyotik ve ilaçlarla 2 gün bebeği susuz tutmak için uğraştılar. Bu arada da 2 tane ciğer geliştirici vuruldum. 15 Nisan günü geldiğinde öğlen saatlerine kadar sancım hiç yoktu nst hep takılıydı ama kendimi çok iyi hissediyordum. Öğlen 3-4ten sonra sancılarım başladı ama çok düzensizdi ve beni hiç rahatsız etmiyordu. Akşam 9dan sonra duşa girdim biraz gezdim dolaştım. Ama sancılarım çok sıklaşmaya başlayınca yatağa geçtim, sancı kontrolümü gece 12-1e kadar nefesle birlikte kontrol edebildim ama 1den sonra artık zorlanmaya başlamıştım. Annem hep yanımdaydı o sürede sürekli belime masaj yapıyordu beni ayakta yürütmeye çalışıyordu. Sancılar 5dkda 1e düşmüştü. Saat 2buçuktan sonrası bol ağlamalı azıcık bağırmalı olmaya başlamıştı. Saat 3:40 gibi yatağa yatırdı annem beni ve ben büyük tuvaletim geldi diye bağırınca ebe ve hemşireler odama geldi doğum başlamıştı, annem odadan çıktı. Kendi doktorumda o gün nöbetçi doktor olduğu için hep başımdaydı çok şükür. 3:40ta başlayan ıkınmalarım 3:52de bitti ve oğlumu 2 saniye hemen göğsüme koyup sonra da maalesef küveze götürdüler. Toplamda 10 kere ıkındım ama ilk başlarda çok beceremedim. Doğum öncesi lavmanda yapmadıkları için o sırada tuvaletimi yaptım o beni çok gerince biraz bocaladım. Son 3 ıkınmam harikaydı ve bi anda her şey bitti gitti. Çok dua etmiştim ebelerim hermşirelerim iyi olsun diye, doğum öncesi ve sonrası hastanede kaldığım her gün çok güzeldi Allah’a şükür. Çok şanslı hissettim hep kendimi. Ama en önemlisi, doğum esnasında tüm ağrı acı her şey akıldan o kadar hızlı siliniyor ki. Şimdi düşünmeye çalıştığım zaman aklıma hiçbir şey gelmiyor. Acısını yaşadığım tek şey kesi atmaları ve dikiş oldu maalesef ama o anda silindi gitti aklımdan. Benim hikayem böyleydi, oğlum şimdi 6 günlük oldu ve hala küvezde. Ama inanıyorum ki kısa bir süre sonra her şey geçecek🙏🏻 okuduğunuz için teşekkür ederim ve doğum bekleyen tüm annelere şimdiden kolaylıklar şifalar diliyorum 🌸