btlalbyrk merhaba, benim ikinci gebeliğimde 9. Haftamda kanamam olmuştu, aynı şekilde kan uyuşmazlığı olduğu için iğne yapılması gerekti fakat test sonucum pozitif çıkınca ortalık karıştı malesef. Üniversite hastanesinde 2 gün içerisinde tekrar kan verip, sonuç alıp, iğneyi olmam gerekiyordu, çünkü iğnenin 72 saat içinde yapılması gerekiyor. Tekrar yapılan testte değer aralığı bakılmıştı; negatif, pozitiflik dışında.ve sonuca göre çok şükür iğneyi oldum fakat hemotoloji incelemesinde neden böyle bir şey yaşandığını da araştırmıştı doktorum, sonuç da şu çıkmıştı; vücudum kendi kan grubuma dahi reaksiyon gösteriyormuş. Sadece 0 (-) kan verilebilirmiş, bebeğimin de kan grubunun 0(-) olma ihtimali olmadığı için vücudum bebeğimi de yabancı madde olarak algılayıp, zarar verebilirdi, bunun da bir çaresi yok maalesef, 9 ay boyunca gözetim altında, her hafta kontrole giderek gelişim takibi yapıldı. Çok şükür sağlıklı bir bebek dünyaya getirdim fakat bunun stresiyle her kontrolümde tansiyon sıkıntısı yaşadım hep. O da kalıcı olmadı, diyeceğim şu ki detaylı araştırılabilirse daha iyi olur sizin için.