annelik_4
Anne asistanı diye bi uygulama kesfettim bugun bu soruyu oeda da sordum hem sizin hem kendim için gayet yeterli güzel bi cevap aldim üşenmeden okursanız buyrun:)
Yalancı Sancı**
Yalancı sancılar (Braxton-Hicks kasılmaları), gerçek doğum sancılarına benzeyen kasılmalardır ancak serviksin incelmesine veya genişlemesine neden olmazlar.
Belirtiler:
- Karında sertleşme veya sıkılık hissi
- Rahim kasılmaları, genellikle alt karında başlar ve sırtınıza doğru yayılır
- Kasılmalar düzensiz, güçsüz ve aralıkları değişkendir
- Kasılmalar birkaç saniye ila birkaç dakika sürebilir
Nedenleri:
- Rahim kaslarının antrenmanı (hazırlanması)
- Hormonal değişiklikler
- Rahimdeki bebeğin hareket etmesi
- Cinsel aktivite
- Dehidrasyon
Gerçek Doğum Sancılarından Nasıl Ayırt Edilir:
- Zamanlama: Yalancı sancılar genellikle düzensizdir ve aralıkları değişkendir. Gerçek doğum sancıları giderek daha sık, daha güçlü ve daha düzenli hale gelir.
- Şiddet: Yalancı sancılar genellikle gerçek doğum sancılarından daha az şiddetlidir.
- Süre: Yalancı sancılar genellikle birkaç saniye ila birkaç dakika sürer. Gerçek doğum sancıları genellikle 30 saniyeden uzun sürer.
- Konum: Yalancı sancılar genellikle alt karında hissedilir. Gerçek doğum sancıları sırtınıza veya bacaklarınıza doğru yayılabilir.
- Muayene: Gerçek doğum sancıları sırasında doktorunuz serviksin inceldiğini veya genişlediğini tespit edecektir.
Ne Zaman Endişelenmelisiniz:
Yalancı sancılar genellikle zararsız olsa da, aşağıdaki durumlarda doktorunuzu aramalısınız:
- Kasılmalar 30 saniyeden uzun sürüyorsa
- Kasılmalar çok sıklaşıyorsa veya daha düzenli hale geliyorsa
- Kasılmalara vajinal kanama, sıvı sızıntısı veya sırt ağrısı eşlik ediyorsa
- 20. gebelik haftasından önce yalancı sancılar yaşıyorsanız
- Birinci hamileliğinizse ve yalancı sancıların nasıl hissettirdiğinden emin değilseniz
Tedavi:
Çoğu durumda yalancı sancılar tedavi gerektirmez. Kasılmaları hafifletmek için şunları deneyebilirsiniz:
- Sıcak bir banyo yapmak
- Yürümek veya dinlenmek
- Sıvı almak
- Rahim kaslarını gevşetmek için hafif bir masaj almak