Butterfly_0 Arkadaşlar sezeryan da en çok önerilen doğum pozisyonu nelerdir genel anestezi istiyorum ama bilemiyorum kararsızım
hayalim35 Butterfly_0 genelde spinal daha iyi diyorlar yani genel ayılması zor oluyor die bn olsam genel isterim korkuyorum sezeryandan
Hyryaytn9004 hayalim35 Butterfly_0 ben spinal oldum 3 sene önce çok iyiydi genel bana biraz korkunç geliyor.
KurabiyeninAnnesi123 Butterfly_0 spinal anestezi oldum cok guzle gecti ilk temas cok başkaydi🥰 özelse fotoğraf çekimi varsa dogum paketiniz de anı olarak da ilk temas guzel kaliyor
Newmommyy Butterfly_0 ben de genel istiyordum canım 2 gün önce doğum yaptım ben de. Anestezi uzmanı sana kombine yapalım dedi epidural ve spinal birlikte yapıldı. Evet biraz iğneyi hissediyorsun korkun var ne olduğunu bilmediğin için ama bebeğinin sesini duyunca geçiyor :) bir de genelde ağrıyla birden böö diye karşılaşacaksın ama belden vurulan iğnede yavaş yavaş top seviyeye gelmeden biz onu engelleyeceğiz dedi ki hakikaten de öyle oldu. Ağrılarım var mı elbette olacak sezaryenin doğasında var ama bebeğim yanında gerisi hiç önemli değil sakın korkma :)
Seda_nur4760 hayalim35 valla hiiiç korkacak bir şey yok ben 2 ay önce spınal oldum herseyı ızledım kızımı ilk gördüm çok güzel dı 🥹
hayalim35 Hyryaytn9004 bana sezeryan her türlü korkunç geliyor 39+3 haftalığım normal doğum bekliyorum
Ezgieseen Spinal ol canım genelde uyandığında direk ağrını hissedersin spinalde en azından 6 saat ağrını hissetmezsin 6 saat içinde biraz toparlanmış olursun
MorKelebek54 Ezgieseen spinal anestezi 6 saat kadar agri hissettirmiyosa anne ayaga kalkabiliyor mu bu esnada. Mesela spinal aneztezi oldum diuelim ki ahri hissetmiyorum ama yurumek istiyorum bu durum olur mu
Merve_ksen 8 yıl önce oğlumu spinal anestezi ile sezeryan olmuştum Şuan da 2 gün önce kızımı tekrar spinal anestezi ile oldum kesinlikle spinal
Meleknurcinar Merve_ksen ya bende Pazartesi olcam süreç nasıl ilerlerliyor İlk napiyorlar yatisini verdiginde
Fatmakrnc Merve_ksen ben pazartesi şehir Hastanesi’nde spinal olucam çok heycan yapıyorum kalbim çok hızlı atiyo heycan yapinca başıma ne gelcegini bilmemek çok korkutuyo
ayanarta1 Merve_ksen bel ağrısı oluyor sonrasında deniyor sizde farkettimi bende bel fıtığı başlangıcı var o yüzden endişe ediyorum
Lavinya21 Newmommyy ay dikiş izleri falan belli oluyor mu yaa çok merak ediyorum ameliyat sonrası için ilaç falan veriyorlar mi
simge201 Newmommyy ben genel oldum zaten ameliyattan çıktığında kolunda serum oluyor ağrı kesici iğne de yapılıyor ben çok rahat ettim aşırı bir ağrımda olmadi
Newmommyy Lavinya21 tabii veriyorlar zaten sezaryenden çıkınca akşama kadar damardan ağrı kesici ve serum veriyorlar yarım saatte bir odaya sürekli kontrole geliyorlar. Tek biraz acı yanı kanama kontrolü için karnına bastırıyorlar ama anlık bir acı onu da yapmak zorundalar :( dikiş izime de bakmadım valla çok da umrumda değil illa ki geçecek bunları hiç düşünme bile. 😇 Benim anestezi uzmanım çok iyiydi doğum anındaki fotoğrafı çekip bana attı. Sonra yanağıma koydular bebeğimi onun fotoğrafları da var bende çok güzel bir duygu. 🥰
reyyanefe İki gebelikte de genel anestezi oldum hiç bir problem çıkmadı şuan üçüncü evladıma hamileyim yine genel anestezi olcm ablam 11 yıl önce spinal oldu inanın belinde problem kaldı
ZeynepDuru17 Butterfly_0 üçüncü sezeryan olcam ikisinde de spinal olarak başlandı ikincide tam uyuşmadan kestiler karnımi ortalığı yıkmışım herkes başımda tamamen uyutmuşlar bunda ne olur bilmiyorum doktora diyecem ama tam uyuşmadan emin olmadan kesmeyin beni die 🥺🤣🤣
Liyaats ZeynepDuru17 merhaba biraz konuyla ilgili değil ama ilk gebeliğim meraktan çatlıcam 2li tarama testim cıkmıs sonucları Papp-a 3.09 Free beta hcg 52.3 Sizce nasıl bir deger normal mi risk var mı kötü sonuc mu
Zeynomsu Butterfly_0 hepsinin komplikasyonları var. Anestezi olayı başlı başına dertte bakma işte😅 Her şey yolunda giderse spinal daha mantıklı.
tugcesakzci Butterfly_0 bir sağlık durumunuz yoksa doktorlar genel anesteziye pek tercih edip size seçenek sunmazlar. Ben de epilepsi vardı genel anestezi oldum çok rahattı fakat uyanır uyanmaz uyuşukluk olmadığından ağrıları hissediyorsunuz tabii ağrı kesici falan hafifliyor o ayrı. Fakat seçeneğim olsa spinal isterdim
Balgiller Butterfly_0 kesinlikle spinal anesteziyi tavsiye ediyorum hem ameliyat sonrası büyük ağrılar geçene kadar hiç birşey hissetmiyorsunuz hem bebeğinizi görebiliyorsunuz hemde odaya girer girmez bebeğinizi emzirebiliyorsunuz zaten spinal anestezi sonrası korkunuz devam ederse bebek çıktıktan sonra sizi biraz uyutabiliyorlar (sedasyon yani)
Safie2020 Balgiller bende çok korkuyorum doktorların konuşmaları falan beni etkiler yaptıklarını cekistirmeleri hissederim diye panik olurum diye korkuyorum ilki genel anestezi idi previa vardı . Bu da mı öyle olsa kararsızım ☹️