Selam canım hamişler🌺
Pazartesi günü doktorum yarın ameliyat edelim seni demişti ben 15inde istiyordum ameliyat günü değilmiş devlet hastanesinde sezaryen oldum.
38+5 günlüktü yavrum. 21.haftada kesin kız denilen bebeğime 27.haftada yüzde yüz erkek denilmişti. Bi oğlum vardı ikinciyi kız istiyorduk eşim de kız denildiğini duyunca havalara uçmuştu aşırı mutlu olmuştuk ikimizde ta ki bi sonraki aya kadar… Başka doktora da gideyim o da kız derse alışverişe başlarım diye gittiğimiz doktor yüzde yüz bin kere erkek bu bebek kız diyen net bakmamış ya da yanlış görmüş dedi. Hüngür hüngür ağlayarak eve gelmiştim neden kız değil diye eşim de çok üzülmüştü morali yerle birdi ama belli etmemeye “benim için cinsiyetin önemi yok sağlıklı olsun o da evladımız.” Demeye başladı sırf ben üzülmiyim diye ama içimde çok kaldı ve sonra hevesim kırıldığı için doktora gitmemeye karar verdim sürpriz olsun dedim çünkü kendimi hep kız çocuğa şartladım hamilelik belirtilerim hep kıza işaretti full ekşi aşermelerim karnımın yayvan olması mide bulantısı kusma asla olmaması vs vs bu gibi bi ton hurafe hep kıza işaret ediyordu. Neyse 8de diye gittiğim ameliyat saatim benden önce aciliyeti olan hastalar sebebiyle 12:45e kadar uzadı. Ameliyattan 3 saat önce sonda taktılar ve aşırı rahatsız etti beni durmadan çişim geliyor sanıyodum hem sızma hem de sızlama yapıyordu ve saatlerce o şekilde bekledim. İlk sezaryenim çok kötü geçtiği için sonrasında yaşadıklarım aklıma geldikçe korkularım arttı. Ameliyat öncesi tüm hazırlıklarım yapıldı doktorum ameliyat ekibi falan hepsi çok güzel ve özenli ilgilendi. Ameliyat başlarken devam ederken ve bitinceye kadarki süreçte hep bilgiler verildi( iğneyi yapıyorum, bebeğini çıkarıyoruz,plasentayı alıyoruz gibi gibi normalde söylenir mi hastaya bu bilgiler bilmiyorum ilkinde hiç anlatılmadı😁 )
Neyse başımda bi genç duruyordu sağlıkçı bebeğin cinsiyeti ne dedi bilmiyorum iki farklı doktor iki farklı şey söyledi bu sürpriz olacak dedim diğer çocuğun ne diye sordu bi oğlum var dedim bekle bebeğini çıkarıyorlar öğrenirsin şimdi dedi 5 dk geçmişti ki aynı sağlıkçı sana kötü bi haberim var bi oğlun daha oldu dedi 😁 hiç üzülmedim bi burukluk vardı kız çocuğu çok sevdiğim için ama şükürler olsun ki evladımın sağlığı yerindeydi her şeyi tamdı daha ne isterim 🙏🏻 daha ıpıslaktı ki yanıma getirip temas kurdurdular yavrumla ağlıyodu yanıma getirince sustu meleğim 🥹 sonrasında zaten odama geçtim ilk kalkış karna bastırma gibi olayları ilkinde kötü geçirdiğim için her an hemşirenin koluna yapışacakmış gibi hissediyordum ama hem hemşireler çok güzel davrandı hem de ikinci sezaryenim doktorumun elinin hafifliğinden olsa gerek aşırı güzel geçti ilk giyinme kalkış ve yürüyüşte annem ve hemşire destek olup yardımla yürüttüler hatta hemşire “maşallah kız çok iyisin bazıları belini doğrultamıyor.” Dedi hakkaten de çok rahat geçirdim bu ameliyatı bi dolu serum ağrı kesici falan yapıldı bunların da etkisi çok var. Ağrı kesici ve serumlar bitip etkileri geçince ağrılarım arttı ama bu çok normal kat kat kesiliyosunuz sonuçta ve bi can geliyor meydana. 16 nisanda doğum yaptım 3 gün oluyor yavrum biraz sarılık oldu değeri 7-8 arasında. Anne sütü ve takviye sütle destekleyip geçirmeye çalışıyorum. 1 gece sarılıktan dolayı fototerapi gördü oğlum ve dün gece taburcu edildik. Sorularınız merak ettikleriniz varsa sorup yazabilirsiniz uzun oldu hakkınızı helal edin 🌺♥️🙏🏻