Hanife5561 Arkadaşlar anneler hamişler bugün kontrolüm vardı 10 haftalığız önümüz haftalar için doktorum fetal anomali taraması ve ense kalınlığı felan bakacağız dedi fetal anomali taraması nedir ille de yaptırılması mı gerekiyor
FKRKS29 Hanife5561 ense kalınlığın a falan ikili testte bakıyorlar 11 ve 14 hafta aralığında bende 7.hafta içindeyim şuan 12. Haftada çağırdı bi daha ikili test icin
Edaacar-ozkan Hanife5561 12. Haftada 2 Li tarama oluyor o ense kalınlığı dediği down sendrom var mı yok mu diye 20. Haftadan sonda detaylı ultrason Eline ayağına kalbini ciğerini dalağını her yerine bakıyorlar bir sorun var mı diye genel olarak nunlar yapılıyor başka şeyler isterse ekstraya girer veya bir sorun görülmüştür
immmzaben Bana da ikili test yada fetal olandan önerdi. Ama araştırdım ve bu testlerin kesinliği yok o yüzden yaptırıp kendimi strese sokmak istemiyorum. Sadece detaylı usg yaptıracağım zamanı gelince.
Hiraveannesi-61 immmzaben ikili tarama dediğiniz sadece kan veriyorsunuz yapmanızda bi sakınca yok bence yaptırın kesin bilgi vermiyor evet sadece risk grubundasın gibi diyor o zaman başka testler istiyorlar
Hanife5561 Bana ikili testle fetal anomali taramasının aynı şey olduğunu söyledi doktorum butun organlarına felan bakılacak denildi