Merhaba annişler,
Öncelikle normal doğum yapmış annelerin önünde saygı ile eğiliyorum. Bugün saat 7’de gerçekleşecek planlı sezaryenim gece lekelenmem olduğu için hastaneye erken gitmem ile biraz değişik bir hal aldı. Aktif kanama var mı yok mu diye alttan muayene yapıldı bir de üstüne o kadar korkttuğum çatı muayenesi yapıldı. Kulak zarından kortizon iğnesi olmuş birine göre çok kötü bir deneyim oldu benim için gerçekten çok üzgünüm ben normalde de normal doğuramazmışım 😞 açılmam yok kanamam yok diye yatışım verildi odaya alındım.
Sabah 7’de doğum salonuna çağrıldım ve üstüm giydirildi. Anestezi uzmanı son kes anesteziyi nasıl istediğimi sordu. Spinale beni ikna etti. Sonra ameliyat odasına alındım. Anestezi uzmanı süreci anlattı, belime batikon süreceğini soğuk bir şey hissedeceğimi sonrasında da iğneyi sokacağını söyledi. Pozisyonumu aldırdı, normalde spinal olacaktı fakat Meniere hastalığımdan ötürü kombine iğne yapıldı 2 iğne olarak. Epidural ve Spinal. Hissetmiyorsunuz dersem yalan olur 2 iğnenin girişini de hissettim dayanılırlık durumu ne derseniz sinek ısırığı gibi ama biraz ürkütüyor. Ben kendimi kastığım için de biraz omurilik ağrısı hissettim gibi sonrasında. Ayaklarıma sıcak bir şeyler inmeye başladı sonra beni yatış pozisyonuna alıp perdemi çektiler. İyice uyuşunca 9.20 gibi ameliyata başladılar. Anestezi uzmanı bana süreci anlattı başımı da oynatmadım başım ağrımasın diye. Sonra kızımı 9.32 de çıkardılar hemen çocuk doktorları orada muayene etti bana koklattılar öptüm çok güzeldi🥹 bu arada beni çekiştiriyorlar ama hiç hissetmiyorum bunları. Artık kesiği kapattılar beni de giyindirmek için bir odaya aldılar bebeğimi giydirdiler beraber ameliyathaneden çıktık eşimi gördüm sevdiklerimi gördüm her şey bitii benim için.
Saat 3 te ilk kalkışımı da yaptım. İlk kalkışta karşıya bakarak kalkın başınız dönmesin. Ben biraz zorlandım ama ağrıdan değil sanki bir şey düşürecekmişim gibi ve göğsümde bir baskı hissettim. Doktorum anesteziden olduğunu kahve bitter çikolata ile atacağımı söyledi. Şuan 2. Kalkışımı da yaptım gayet iyiyidi. Sadece açlık zorluyor sıvı ile beslendiğim için.
Onun dışında şimdilik her şey güzel. Kendinizi kasmayın ve şöyle yaklaşık 5-6 saatlik bir regl ağrısı gibi bir şey yaşayıp daha iyi hissedeceğinizi düşünün.
Sorularınız varsa seve seve cevaplarım 💓