Zeynepkrkytlli Buraya açılan saçma postlara bir yenisi daha eklendi😂 Biz normalde patlıcanı kızartıp buzluğa atıyoruz ama tamamen hazırlayıp atanlar varmış aranızda öyle yapan var mı kizlar nasıl yapıyorsunuz Tamamen pişirip edip mi koyuyorsunuz yoksa içini patlıcan yerlestirip pişirmeden buzluğa mi arıyorsunuz Bide sizler neler koydunuz buzluğa 🌸
miniksevdamm Zeynepkrkytlli kızartma bana biraz ağır geliyor ben tepsiye dizip fırçayla yağlayıp fırına atıyorum. Sonra domates biber koyup dondurucuya atıyorum çıkınca bi iç harcı kalıyor sadece.
kumsal__ Zeynepkrkytlli iç harcını hazırla kızartılan patlıcanlara ekle. Posete sirali koyabilirsin yada kaplara koy ben bazen kagli kağıdi tepsiye koyup sirali koyup dondurucuya koyuyorm az donduktan sonra tek tek alıp kaplara üst üste yerleştirip kapağını kapatıp buzluğa atıyorum bazen canimiz çekince kaptan istediğim kadarını çıkarıp firinliyorum yada tavaya koyuyorum
Adenala Zeynepkrkytlli Hiç te saçma post değil valla bu gözler ne postlar gördü 😅 Ben bir kere yapayım dedim içleri hep çıktı poşete düştü şimdi buzdolabı kutularına koyayım diyorum içini yarı pişiriyordum ben çıkartıp fırına atıyorum bir süre de orda pişiyor 🙃
elmaelmaelma Kıymalı harcı pişirip, patlıcanı da kızartıp, ikisini buluşturduktan sonra dondurabilirsiniz. Buzluktan çıkarınca sosunu hazırlayıp fırına verirsiniz.
Zeynepkrkytlli miniksevdamm bazısı iç harcı da hazırlıyor canım onu sormak istemiştim aslında İlk hamileliğim olduğu için başıma neler gelecek bilmiyorum hepsi hazır olursa daha rahat edecek içim Neyse ki öyle yapan çokmuş ☺️☺️
Zeynepkrkytlli kumsal__ yağlı kağıdı karniyariklarin aralarına mi koyuyordunuz yapismasin diye Çok mantikliymis bu arada bu şekilde yapmak hiç aklıma gelmemişti Bı yandan da onlar birbirine yapisirda nasıl ayiricam diyordum dediğiniz gibi yapicam inşallah ☺️
kumsal__ Zeynepkrkytlli yaglikagit cama yada tepsiye yapışmasını engelliyo tek tek diziyorum buzluğa atıyorum donuncada tek tek çıkarıp plastik kutulara koyuyorum üst işte öyle yapismiyorlar canımiz cekincede yicegimiz kadar çıkarıyorum.sigara boreklerinide içli köftelerini mantilarini vb o şekil yapıp sonra kutulara koyabilirsin
Adenala Zeynepkrkytlli Benim acemiliğime gelmişti ilk defa yapınca 😅 birde buz tutunca düşmez sanırım benim poşetler sağa sola yalpalanmış içi dışına çıkmıştı 🥲