burhanaltintop Ben bu olaydan haberim yokken cok yedim ve suan korkuyorum her çiğ et yiyende olur diye bi kural yoktur değil mi?
Happymammy burhanaltintop çiğ et derken salam sosis gibi şarküteri ürünleri mi az pişmiş et mi yoksa çiğ etmi 🤷♀️
Endegerlimoglum burhanaltintop kaç haftaliksn merak ettimm yanlış bilgilendirmek istemem ama Herkes de olmaz diye biliyorum ben. Test yapılıyor eğer olma ihtimali varsa dikkat ediyosun. Yine de üstte kalsn postun bilen çıkar
Esraesra06 burhanaltintop her yiyende olmuyor ama her ihtimale karşı hastalığı hamileyken geçirmişseniz test yapıldığında anlaşılabiliyor
burhanaltintop Happymammy normal çiğ et kıyma falan ve çiğ köfte şarküteri ürünleri de var ne yazık ki
burhanaltintop Hafizeipek yaptırmadım aklıma gelmezdi ki hiç burda toksoplasma sorusu görünce dank etti doktor kendisi yapması gerekmez miydi ki
Happymammy Hafizeipek benim dayılarım kurban etini yiyo kız valla gözümle gördüm kanlı kanlı 😂 hatta teklif ediyolar etrafındakilere yicen mi bi dal diye 😂😂😂
Happymammy burhanaltintop valla ben şarküteri yedim haftada 1-2 ama tabi bişey olmadı diyip vebal almak istemiyorum. Kontrollerimiz hep çok iyi geçti kasmadım yeme içme konusunda kendimi pek.
Anneyimki burhanaltintop ay küçükken annem köfte yapardı bende bi iki parmak alırdım. Iyyy nasıl yemişim 🤦♀️
Hafizeipek burhanaltintop sağlık ocağı da doktor da hamileysen direk yapıyor. Ben de hamile olduğumu öğrenince evde köpeğim var diye sağlık ocağından istemiştim testi
Endegerlimoglum burhanaltintop hiç kan testi hormon testi yaptı mı doktor sana. Gebeligini ogrendigin kan testi hariç?
Hafizeipek Happymammy yanlış anlama ama benim 10 yıldır köpeğim var o bile pişmemiş eti yemiyor bahçeye gömüyo 😂😂😂😂
burhanaltintop Var mıdır bende bu enfeksiyon doktor neden bana yapmadı bu testi ben çok panik haldeyim bidahaki kontrolde yapalım dedi doktor ama daha bir ay var gitmeme
Hafizeipek burhanaltintop yarın sabah 8:30-9:00 gibi sağlık ocağına git direk kan alırlar sonucunu da cuma günü alırsın böylece 1 ay beklemezsin için rahat etmiş olur
burhanaltintop Endegerlimoglum evet yaptı ama onun içinde baktım toksoplasma yok sanırım o kısaltmaların hepsine tek tek baktım toksoplasma da onun içinde mi?
Endegerlimoglum burhanaltintop canım dediğim gibi çok bilgim yok ama test yapıldıysa ve risk tasisaydin doktorun mutlaka dikkat etmeni söylerdi. Sen şimdi sakin ol. Gidince mutlaka söyle doktoruna bundan sonrada dikkat edersin
Happymammy burhanaltintop hayır yapılmadı neye dayanarak yapılıyo onu da bilmiyorum açıkçası geçmişte yaşanan bi sağlık problemine istinaden yapılıyo olabilir
burhanaltintop Endegerlimoglum oyle bi test yapmadı sanırım soyledim ama bidahaki kontrolde yaprız dedi o kontrole de daha cok var
Endegerlimoglum burhanaltintop devlete mi gidiyorsun. Özel se hemen git ileriki günler de. Randevudan önce git sen niye geldin demez heralde
Popmum Bana yapıldı bu test hamile olduğumu öğrenir öğrenmez benim kediye köpeğe bile dokunmam yasak dışkısı bulaşır diye. Sebzeleri de çok iyi yıkayarak yemek zorundaymışım. Bırak çiğ et ürünü yemeyi eldivensiz dokunmam da yasak. Her et ürününü çok pişmiş yemem gerekiyor. Dışardan yerken bile özellikle çok pişmiş istiyorum. Korkutmak gibi olmasın ama sakın yemeyin artık.
burhanaltintop Popmum simdiye kadar yediklerimden kapmışmıyımdır ben cok kotuyum suan ya sonucları cok kotuymus bu enfeksiyonun