nana91 Arkadaslar 16 haftalik hamileyim toksoplazma geciriyorum simdilik bebege gecmedigini soyledi doktor ama cok endiseliyim. Benim yasadigim sureci yasayanlariniz var mi tecrubenize ihtiyacim var
Sirinysr nana91 arkadaşımda cıktımıştı 3kez kan alındı tekrar cıkınca karnından su alındı bebege geçmemiş cok şükür fakat doguma kadar antibiyotik kullanıcak 4 ayında cıkmıştı.gazi üniversitesitesi prof doktoru kontrolunde inşallah bi sıkıntı olmaz sizdede
nana91 Bilmiyorum kedi falan beslemiyorum ama dışarda yediğimiz yemeklerin hangi koşullarda yapıldıgını bilmiyoruz. Büyük ihtimalle ordan olmustur
burhanaltintop Ben de etli çiğ kofte ve dısarda çiğ kofte olsun salata olsun bi sürü sey yedim bilmiyodum. Doktora sordum 1 ay sonra test yapcak. Baya korkuyorum internette toxoplasmanın sonuclarını okudugum için
nana91 Bebege gecerse ultrasonda belli oluyormus beyinde kirec gibi seyler gorunur dedi. Amniyosentez de zararliymis ne yapacagimi sasirdim. Henuz antibiyotik vermediler bana insallah gec kalmam
nana91 Birkac fotograf gordum ben ama hangi asamada oyle oluyo bilgim yok. Benim merak ettigim sey beyinde gorunse de saglikli dogan bebek olmus mu acaba
nana91 Sizin test sonuclariniz nasil cikiyor? Bende hic artma olmadigi icin yalanci pozitiflik dediler daha sonradan. Hatta son tahlilimi baska hastanede yaptirdim negatif cikti. Ayrintili ultrasonda da bi sorun gorunmuyordu. Su an 36. haftadayiz bebek dogduktan sonra anlasilacak hersey bakalim
Melie nana91 benim avidire testim sınırda çıkıyor 2 kere yapıldı ikiside sınırda çıktı amniyosentez olmadınız mı?
nana91 Melie benim avidite hep calisilamiyor olarak cikiyor. İgg negatif oldugu icin. Farkli bir durum sanirim bendeki. Cok agladim cok uzdum baslarda kendimi ama elinizde olan birsey degil rabbim insallah gonlunuzu ferahlatsin evladinizi saglikla kucaginiza alin insallah.. tek bir hastanede tahlil yaptirmayin bu arada birkac farkli yerde yaptirin yanlis hesaplayabiliyorlar
nana91 Melie amniyosentez yaptirmak istemedim size kalmis birsey tabi, eger bebegi aldirmayacaksan yaptirma o zaman dedi doktor
Melie nana91 sağlıkla kucağına al inşallah canım,bende üzüntüden hamileliğimin keyfini çıkaramıyorum, haftaya perinatologda randevum var bakalım birde onlar bakıcaklar bemim doktorum oraya yönlendirdi inşallah amniyosenteze gerek kalmaz
nana91 Melie insallah hersey yolunda gidecektir sen moralini yuksek tutmaya calis. Bebek bizim stresimizi aninda hissediyo bunu ilerleyen aylarda daha iyi farkediyoruz. Yoktan var eden rabbim bir caresini buldurur gonlunu ferah tut canim
Melie nana91 çok sağol canım seninde doğumdan sonra güzel haberlerini bekliyorum Allah yavrularımıza sağlık versin