Gg5348 ben üçüncüye gebeyim. Hiçte gerek duymadım. İster normal isterse sezeryan ol. Eve geldiğinde banyo yap göğsünü sıcak suyla yıka sütün çoğalır zaten eskiden süt sağma makinesimi vardı 😀bebeğe ilk meme tutturmak biraz sabır gerektiriyor. İlk doğduğunda aman doymuyor diyip biberon dayarlarsa meme reddi yaşarsın. İlk günler az sütün gelir ama inan bebeğe yeter. Ve bu banyoyla ve bakliyat yiyerek (pirinç mercimek vs) ek takviyelerle çoğalt anılırsın.olaki mastitmi oldun. Yine banyoda masaj yaparak elinle sağarak veya ağrıyan göğsünü ağrısada bebeğe emzirerek gidere bilirsin. Bebeğe bir zararı olmaz o sütün yaşayan ve Doktor’un tavsiyesi alan biri olarak söylüyorum. Ben ne emzik nede biberon kullandım. Ek gıdaya geçtiğinde kaşıkla verdim. Bazı anneler ek gıdaya geçtiklerinde mesela tane yedirmekten korkuyor ve daha sonrada bebeğim iki yaşında tane yiyemiyor yutamıyor diyorlar. 6ayda tanesiz olarak yada tanesi çok ezilmiş gıdalar vererek başladım.yavaş yavaş taneliye geçtim. Aklıma gelmişken yazayım dedim😀🥰