Merhabalar arkadaşlar 38+1.haftamda rutin muayenemde hiç bir sancım vs yokken çatı muayenem yapıldı açılmamın 3 cm olduğunu söyledi doktorum direk yatış verdi servikal yetmezliğim olduğu için her an doğumum gerçekleşebilirdi
Jinekoloji odasına alıp yeniden nst çektiler ve yeniden açıklık muayenesi yaptılar 4 cm e çıkmıştı açıklığım yapılan açıklık muayenesi çok canımı yakıyodu kendimi kastığım için çok azar işittim 😀
Gözlem odasına aldılar gelen giden ebeler açıklığıma bakıyordu bacaklarım titriye titriye 2 saati geçirdim devlet hastanesinde gerçekleşecekti doğumum ve maalesef yanıma hiç kimseyi almadılar cehennem gibiydi tek başıma desteksiz orada öyle yatmak açılmam olmasına rağmen nst de hiç sancım çıkmıyordu çok olağan ilerliyordu en son açılmam 6 cm e kadar geldi ve suni sancı taktılar bu kadar insanı kıvrandıran acı veren bir şey görmedim ateşim çıktı o anları hatırlayamıyorum bile sanki bilincim kaybolmuş gibiydi sancım gelmişti ama bu sefer de bebeğimin kalp atışları çok yükseldi ve açılmam 2 saat boyunca 6 cm de kaldı bir anda sezaryene dönmeye karar verdi doktorum yarım saat içinde işim bitti diye hatırlıyorum spinal sezeryanla evladımı kucağıma aldım ama çok canım yandı baştan beri sezaryen istiyordum hamileliğim serviksl yetmezlikten dolayı sıkıntılı geçtiği için doğumum en azından kolay geçsin istiyordum sezaryen oldum evet ama öncesini hiç böyle hayal etmemiştim kendinizi hangi doğum şekline yakın hissediyosanız onda karar kılın resmen hem normal hem sezaryen iki doğum yapmış kadar oldum benim pozitif doğum hikayem olmadı ama herkesin doğum hikayesi çok farklı sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun 🌸🙏