Babymom-2- Kızlae doktor verdi saglık ocagından 5 mg bazı arkadaslar agır dedi korkuyorum bir tane içtim kötü birşey olurmu
zeynep2024 Babymom-2- Arkadaslar yanlış bilgilendirmiş. 400 mg değil 400 mikrogram. Arada cok fark var. Gebelikte günlük max 800 mikrogram folik asit kullanılır. Herhangi bir sey olacağını sanmıyorum. Ama yinede kadın doğum uzmanına danışmadan ilaca devam etmeyin siz
BabyAta Babymom-2- sağlık ocağı bunu devlet karşılıyor diye yazıyor. Kadin doğuma gidin o dah uygun bir ilaç yazacaktır. Çünkü aile hekimleri direk folik asit diye direk bunu veriyor. Ben gebelikten önce bir ara kullanmıştım ama doktorum ikiye böldürmüştü yüksek doz olduğu için
Angel161023 Babymom-2- ay buradakilere bakarsan hepsi doktor 🤣🤣🤣🤣🤣 doktorunun dediğini yap sen her bünye bir olmaz demek ki senin vücudunun ihtiyacı olan mg o kadar
Emel5805 Vallahi burdkiler hep doktor gibi 😂😂😂soruyu soran doktora değil burdakilere giveniyorr enteresan şekilde 😂
Emel5805 Doktorumdan başka kimseye güvenmem sizde öyle yapın alt tarafı 5mg ilaç ve millet hamilelikte 1000lik antibiyotik içiyor
Elifb_ Doktorun ilaç verdiyse çevresindekilerin dediklerine bakma her kafadan ayrı bir ses duyarsın zaten belli bir süre folik asit kullanıyorsun sonrasında omegaya geçiriyor kafana takılan bir şey olursa da doktoruna danış çevrenle konuşma 🌸
Deletedmom_88 Merve-betul ay ilk ben de öyle okudum da mg diyormuş, 400 olan mikrogram 0.4 mg falan yapıyor
BabyAta Merve-betul ay çok yanlış bilgi veriyorsunuz 😂 400mikrogram almamız gerekiyor. Evet normalde 5 mg cok fazla çünkü günlük 1 mg dan fazla almamalıyız doktor belki arkadaşa fazla bir eksiklik gördü de verdi bilemiyorum ama ben gebelikten önce bir ara folbiolde kullanıyordum doktor ilacı böldüryordu tek seferde içmiyordum çok yüksek doz. Devlet bunu ücretsiz verdiği için yazıyorlar.
Sare09 Babymom-2- bişey olmaz ama başka doktora git başka folik asit versin ben Re Genesis kullandım içinde hem başka vitaminlerde var artık 5 mg olanı yazmıyorlar pek bildiğim kadarıyla
BabyAta Merve-betul bunları hiç bilmiyorum bende vifolic kullanıyorum başından beri memnum hiç değişmedim 😊
seydadd Babymom-2- Merhaba ben Kadin doğum hemşiresiyim folik asit için 5 mg biraz yüksek ancak bi sıkıntı olmaz folik asitim bitince bende folbiol 5 mg kullanıyorum sürekli olmamak kaydıyla içiniz rahat olsun ☺️
Babymom-2- seydadd sagolun teşekkür edsrim 5 haftalık gebeyim bir kez kullandım biriey olmaz inşAllah yarın doktoruma sorucam içim rahat olsunmu