Zelihakan Merhaba kizlar.. 7 haftalık hamileyim bugün kan ve idrar sonuçlarını aldim troid 5.37 cıktı doktor bazı yiyecekleri yasakladı ilaç yazdı devamında 5.00a düşüremezsek 5.ayda dahi bebek düşebilir doğduğunda 2 aylik olana kadar zeka geriliği yada engelli olabilir dedi. Kendimi çok çaresiz hissediyorum aynı sıkıntıları yaşayan oldu mu nolur gönlümü ferahlatacak biseyler yazın cok ihtiyacım var :(
Aybuke5 Zelihakan ya bişey söylüycem şuan çok sinirlendim gerçekten 5 e düşüremezsek 5.aydan sonra düşer ne demek ya benim 5.57 geçen ay öyleydi şuan 5 buçuk aylık hamileyim böyle bişey var mı bence direk doktorunu değiştir saçmalamış iyice ilaç içmen lazım ve her ay gidip kan tahlili yapman lazım
Aybuke5 Zelihakan hangi yiyecekler bide ve hamilelikte tiroid sıkıntısı yaşayan çok insan var bebeğini sağlıkla kucağına almış yani
Deletedmom667 Zelihakan şuan bütün cinim tepeme cıktı.. Suan 8 haftalık hamıleyım.. Gebelıkten once tsh 0.23 tü. Gebelıgımı ogrendıgımdede 5.haftalıkken tsh 0.58 ti suan 8.haftalıgım 3.23 e fırlamıs ılac degerımı artırdı pzartesı tekrar kan verılcek duzene sokmaya calsılcak.sana bukdr olumsuz konusan bırı emın ol o degerıde duzene sokamaz doktorunu degıstır
Gnll35 Zelihakan nasıl bir doktor o ya! Benim 4 küsurdu ilk basta ilaca basladim suany gayet iyi. Ki arkadaşım tiroid ameliyatı oldu ve 4 ay sonra hamile kaldı ve tsh 120 çıktı ve maşallah 6 aylık oldu hiç bir sorunu yok. Sıkma canını.
Sevallll Zelihakan merhaba sakin stres yapmayın bende de troit var 12 haftada 12 yükseldi ve ilac dozum yükseldi her ay endokrinoloji bölümüne gidiyorum şuanlik 2 lerde seyriyo doktorunuz çok güzel içinizi rahatlatmış anlam veremiyorum zaten hamilesiniz ve sizi daha çok strese tabi tutmuş gibi günde 2 3 ceviz tüketin ve stresi uzak tutmaya çalışın dahiliye gidip endokrine yönlendirmesini isteyin kuzenimin 20lere çıkmıştı doğum yaptı ve çok sağlıklı bebegi
Yalinn8 Zelihakan o nasil dr yaa?! Cogumuzda tiroid cikiyor ilacla dengeleniyor. Ki sizden cok yuksek degerler de vardi burada okudugum, duzenli ilac kullanimiyla devam ediyor gebelikler Cok densizmis doktorunuz ve galiba yeterince konuya hakim degil.
Tiredmother Zelihakan ben öğrendiğimde 9 su doktorun saçmalamış değiştir bence. Ki 1 ay düzenli kullanımla 0lara indi tiroidim. Doktorunun bahsettiği olabilecek ihtimaller bence direk doktorunu değiştir.
Ebrom Zelihakan canım benim değerim 5.80 ve doktorum ilaç bile yazmadı. Serbest t3 ve t4 düşük olduğu için. Bebeğe zararı olmaz dedi. YouTube da da bu konu ile ilgili videolar var onları izle korkutma kendini başka doktora git canım.
Ebrom Aybuke5 serbest t3 ve t4 değerleri ilaç yazma kısmında çok önemliymiş canım. Youtube de doktorların bu konudaki yorumlarını izleyince çok sorun yapmıyorum artık. Gerekli görürse ileri de ilaç yazar diye düşünüyorum bu konu da stres yapmamak için.
Aybuke5 bu posttan sonra canım çok sıkıldı gerçekten yeter ya hamilelere bu kötü şeyleri demesinler artık
Ayseegull Zelihakan canım bende 5 yıldır troid hastasiyim 6 haftalık hamileyim benimde troid değerim 7.80 çıktı doktor hemen ilaç dozunu yükseltti ve ayda bir kontrol dedi ilaçlarını aksatma her sabah aynı saatte düzenli bir şekilde kullan inşallah sağlıklı ve sağ salim kucağınıza alırsınız