Merhaba sevgili anneler ve anne adayları 🐣
Bundan bir ay önceye kadar burada doğum hikayeleri okuyup acaba benim doğumum nasıl olacak diye düşünüyordum kii çok güzel bir doğum yaşadım, sizlerle paylaşmak istiyorum 🌸
Ramazanın 1. Günü sabah regl olacakmış gibi hafif bir sancı ile uyandım ilk iftar heyecanı hazırlıgı falan o gün çok fazla aktiftim, akşama doğru sancılarım arttı ve aralıkları azalmaya basladı bu sancıları regl sancısı gibi tarif edebilirim (benim için öyleydi). Gece 3e kadar bu şekilde devam etti, gece 3te nişanım geldi. Doktorunlar konustum ve hastaneye geçmemi nst görmek istedi. Hastaneye gittigimde açıklığım iki cmdi. Açıklığımın anlamlı olmadığını ama nst takibi yapılmaya devem edilecegi söylendi. Sabah saat 8gibi açıklığım 5cme çıktı, 9 gibide açıklığım 9cmdi ama bebek aşağı inmiyordu sezeryana almak için hazırlıklara başladılar ancak ben istemediğimi söyledim odada pilates topu ile hareket yapmaya devam ediyordum ve kitapta okuduğum bir kaç sakinleşme şeylerini yaptım bunlar bana cok iyi geldi krampları çok güzel ve sakin karşılayabiliyordum 🌸 sonra suyumu doktorum patlatıp ıkınmamı istedi çocuğun inip inmeyecegine bakmak için. Zaten benim aşırı derecede içgüdüsel olarak ıkınma isteğim vardı, bir kere ıkınmam ile birlikte doktor sedye istedi doğumhaneye geçelim dedi ama sedye gelene kadar ben koşarak doğumhaneye gittim 😅 orda üç kere ıkınmam ile birlikte çocuğum kucagımdaydı 🥹 kızım kakasını yutmus ve kalp atışları yavaslamıstı eger öyle olmasaydı acele etmeyip kesi yapmayacagını söyledi doktorum (hamilelik öncesi yaptıgım egzersizlerin ve perine masajına bağlıyorum bunu) hareketleri yavaşladıgı için hızlı çıkması gerekiyordu bu yüzden
3 dikiş ile doğumumu tamamladık 🌺