Merhaba Hanımlar. Lohusalık döneminde yanınızda anne/kayınvalide biri kalacak mı? Ailelerden uzak yaşıyoruz doğuma 29 gün kaldı. Kayınvalidemin ilk torunu olduğu için bir hayli meraklı doğumdan birkaç gün önce gelecek ve biraz kalır dönerim diyordu 15-20 gün kadar. Annem düğün sebebiyle biraz daha geç gelecek bir o kadar da o kalır. Kayın validem fikir değiştirir ikisi birden 40 çıkana kadar kalırsa evimiz çok küçük 80 metre kare ancak, bir odada zaten bebeğin esyalari filan var müsait değil geriye sadece yatak odası ve salon kalıyor çok rahat edemeyecek gibi hissediyorum biriyle bile ama herkes bu dönemde destek çok önemli ararsın yardımlarını diyor. Annemle de kayınvalidem ile de bir sorunum yok sadece kalabaliga gelemiyorum kedimiz de var bebeğe karşı korumacı tavırları beni yorar mı bilemedim ya da bebek bakımı konusunda şöyle yap böyle yap fikir vermeleri. Biraz da temizlik/düzen takıntım var ikisinin de yaşı var yapmalarını beklemem ama etraf ekstra dağılacak gibi hissediyorum yatak,yorgan, valiz derken. Yemeğime filan yardım ederler belki. Bebeğimin ilk günlerini rahatsız geçirmek istemiyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz? Özellikle bu süreci yaşamış olanlar sizce rahat edebilir miyim? Yeni doğum yapacak olanlar yanınıza biri gelecek mi?