Tugbacim34 öncelikle normal doğum hayranı değilim doktorum. Tabii ki doğal doğumu destekleyeceğim. Kuzenin de gebeliğini sporla, nefes egzersizleriyle, ıkınma çalışmalarınile geçirseymiş mesela. Veya hiç bir şey yaparsa da başındaki ebeyi doktoru hemşireyi dinleseymiş de düzgün ıkınsaymış o zaman problem yaşamazdı. Vücut sezaryen uygundu diye bir şey yok. Kimsenin vücudu sezaryene uygundur diye bir tanınyok literatürümüzde. Her kadının vücudu normal doğuma elverişlidir. Gebelik veya dopum sürecinde herhangi bir komplikasyon olmadığıesürece sezaryen kişi isteği ile yapılama. Bu yüzden devlet hastanelerinde gidip kendi isteğin izlemek kendinizi kestiremezsiniz. Fakat ülkemiz de sizin gibi kendini kestirmeyr meraklı çok olduğu ve özel hastane adı altında ticarethaneler olduğu için parası olan sezaryen seçebiliyor. Herhangi bir yurt dişi ülkesinde bir taraflarını yırtsan da ben sezaryrn istiyorum beni sezaryen yapın diyemezsin. O yüzden olmayan tıp bilginizle cehalet içeren vücut buna uygundur diye gereksiz yorumlarda bulunmayın. Bornal doğum yapıp da ayaklanamayan kişiler doğum anını yönetemeyen kişilerdir. Dediğim gibi olmayan tıp bilginizle normal doğum da ameliyattır gibi saçma sapan şeyler yazmayın. Çünkü kesi ve dikiş olmadan da normal doğum yapılabiliyor.