Normalde 9 Nisan’da planlı sezeryan planlamıştık ancak 8 Nisan sabaha karşı saat 3:00’te önce kanamamın olduğunu farkettim sonrasında 5 dk içinde de suyum geldi. Apar topar hastaneye gittik. Bebeğin kalp atışları ve sancıya bakmak üzere NST yapıldı, damar yolu açıldı. Kalp atışları ve sancım normal görünüyordu, bir problem yoktu ancak suyum gelmeye devam etti. Sonrasında sabah erkenden doktorum geldi ve sezeryanın bugün sabah yapılacağını ekibin gelmesi akabinde başlanacağını bildirdi. Ben baya stres yapmıştım, titriyordum, sadece 1 güncük erkan olmasına rağmen sanki hazır değilmişim gibi hissediyordum 😊 Zaman geçmek bilmedi tabi. Sonrasında yanıma anestezi doktoru geldi, hangi şekilde sezeryan olmak istediğimi sordu. Doktoruma belden uyuşturmalıdan çok korktuğumu genel istediğimi söylemiştim ama herkes belden uyuşturmalıyı önerdiği için kararsız kalıyordum. O gün spinal + epidural kombine anestezi şekline bir cesaretle karar verdim. Sonunda saat gelip çattı ve beni ameliyathaneye aldılar. Bana daha da bir titreme geldi, zangır zangır titriyordum hatta dedim ki ben bu şekilde titrerken iğneyi nasıl yapacaksınız. Doktorum sen bize bırak biz hallederiz rahat ol diye rahatlattı beni. Sonrasında biraz rahatlamak için serumuma sedasyon verdi, orada biraz sersemledim açıkçası. Belden yapılacak spinal iğne öncesinde lokal anestesi ile belimi uyuşturdu, hiç acımadı diyebilirim, hiç korkmayın. Spinal iğneyi de hiç hissetmedim böylece (Korkuyorsanız lokal iğneyi isteyebilirsiniz dilerseniz spinal öncesinde). Bu arada ben hala titriyorum 😊 Sonrasında spinal iğne yapıldıktan sonra beni yatırıp iğnenin olduğu yerden bir katater taktılar, kataterin uzantısını omzuma yapıştırdılar. Bu sayede ağrı kesici katater aracılığıyla belden sağlanmış oldu. Ben bir süre bacaklarımı hissetmeye devam ettim, her hissettiğimde de söyledim, başlamayın hala bacaklarım tam uyuşmadı dedim. Anestezi doktorum da bekliyoruz başlamıyoruz merak etme dedi. Sonrasında bacaklarımda bir ısınma oldu ama hala tamamen hissiyat gitmedi. Bacaklarımı kaldırmamı istediler ama kaldıramadım :D Sondayı da uyuştuktan sonra taktıkları için hiç hissetmedim. Kesiyi falan da asla hissetmedim, sadece bir ara göğsüme bastırdılar birkaç kere ama hafif sedasyonlu olduğum için hiç rahatsız etmedi. Burada rahatsız eden şey ne olacağını ne hissedeceğini bilememek aslında. O yüzden çok normal merak etmeyin 😊 Ve sonra bebeğimin sesi 😊 Onu görmek her şeye bedeldi, insan çok karışık duygular yaşıyor gerçekten. Yataktan ilk kalkış biraz sancılı olsa da dayanılmaz değildi, nefesin kesiliyor gibi oluyordu ama yürüye yürüye daha iyi oldu. Sondamı ertesi gün tamamen uyuştuktan sonra çıkarttılar, çıkartırken de acımadı sadece bir cismin çıktığını hissediyorsunuz o kadar :D Şu an 5. gündeyim çok daha iyi hissediyorum. Umarım hikayemi siz de pozitif bulmuşsunuzdur 😊 Herkese çok güzel bir süreç diliyorum…