Merhaba sevgili anneler,
İlk önce hikayemi anlatmak istiyorum. Bundan 7 yıl önce ani işitme kaybı yaşadım ve sağ kulağım tedavilerle vs. Yüzde 60 açılma yaşadı uğultular çınlamalar falan zor günler geçirdim. Bugünlerime çok şükür diyorum. Teşhis olarak da Meniere hastalığı dediler. Bazen yıl içerisinde atak geçiriyorum 1-2 gün sürüyor yine çınlama uğultu kulakta dolgunluk vs.
Sorum şu ki kbb doktorum ıkınma, zorlanma, basınç bunlardan uzak dur demişti bu sebeple de sezaryene yönlendirildim. Yine doktoruma soracağım ama tecrübeli annelerden de bilgi ve belki bir iç rahatlığı istiyorum. Spinal epidural çok farkediyor mu bilmiyorum ama sezaryenden sonra kulakla ilgili bir sıkıntı yaşayanınız oldu mu acaba? Olduysa ne kadar sürdü. Sadece bebeğimin sağlıklı doğmasını istiyorum. Ayrıca kulağımla ilgili bir durum yaşamaktan da çok korkuyorum. İnanın doğumdan sonraki baş ağrısı, iğnenin acısı, dikişlerimin acıması falan çok korkutmuyor beni acıya dayanırım ama daha önceki kulağımla ilgili yaşadığım şeylerden ötürü stres oldum. Burada bir kaç kişiden de okudum çınlama uğultu kaldı yazan o yüzden daha da korktum. Şayet böyle bir durum varsa belki genel anestezi isteyeceğim kabul eder mi doktorum bilmiyorum ama daha önce kürtaj olduğumda uyutulmuştum bir sorun yaşamadım çünkü.
Rica etsem sezaryen sonrası böyle sıkıntı yaşayan annelerimiz varsa bana yardımcı olur musunuz? 19 nisan’da doğumum var.
Şimdiden teşekkür ederim.