Nymphtwin biz pazartesi günü çift yumurta ikizleri kızlarımla 37 haftalık oluyoruz ilk ikiz olduğunu öğrendiğimde çok tedirgin olmuştum ama olmamalıymış her hamilelik her bebek her anne değişiyor 8. Haftada kanamam olmuştu progestan kullandım düzeldi ama kendime de çok dikkat ettim evim çok dağınık kaldı yemek yapamadım ama bunlar geçici şeyler olduğu için kendimi böyle sakinleştirdim 21. Haftamda detaylı ultrasona girdim 2 li test falan yaptırmadım çünkü ikizlerde net sonuç vermiyor direk detaylıya gittim çok şükür bir sıkıntı çıkmadı sadece bir bebek küçük kalıyordu ama ikizlerde bu hep olan bişey sonra biri öne geçti diğeri küçük kaldı çok fazla fark olmadığı sürece önemli değil dedi doktorum da 27. Haftamda tansiyonum yükseldi tansiyon hapına başlattı 29+2 de sancım başladı ve 2 gün hastanede yattım serum ve ilaçla durdurdular hala Nidicard kullanıyorum ve bu süreye kadar progestana devam ettirdi doktorum sonra onu bırakıp nidicarda başladım 29-30 haftadan sonra genelde ikizlerde sancı olayı oluyor çok kendini dinleme düzenli biz sancı değilse çok takılma sürekli dinlen çok ayakta durmamaya çalış kendini yorma ben hastaneye yattığım süreçte 2 doz ciğer geliştirici de yapıldı daha sonra 35. Haftada tekrar sancım oldu bu yüzden 1 kere de hatırlatıcı yapıldı bebeklerimden hala biri diğerine göre küçük ama dediğim gibi ikizlerde bu fark hep oluyor doktorunuz bi sıkıntı görürse zaten önlem alıyor şuan 36+5 haftadayız bu haftaya kadar hep pozitif düşündüm stresten uzak durdum kötü anı olanları duymamaya çalıştım bebeklerime ve kendime odaklandım cevizimi muzumu yumurtamı kefilimi sütümü yoğurdunu hep düzenli olarak yedim son haftalarımda kaşar ve kabak çekirdeği de ekledim beslenme çok önemli hem bebekler için hem vücut dayanıklılığı için önemli inşallah sizde sağlıkla güzel haftalarda kavuşursunuz 💕🤲🏻