• Öneri
  • 2. Çocuk İçin Doğru Zaman? 👶🏻🤰

Nisa10 tabi yine siz bilirsiniz ama bence biraz daha erken 😊 4 yaş çok ideal bence❤️

Tugbacim34 evet bende böyle düşünüyorum ilk gebeliğim rabbim izin verirse böyle olur inşallah
Yaşımızda daha genç bekleyebiliriz❤️😊

Nisa10 evet o konuda zor olabilir maalesef yine de hiç değilse tuvalet eğitimini vs tamamlayıp öyle düşünün derim daha rahat olur yine sizin için

Caglab sizin için de çok iyi olmuş benim hiç emzirme dönemi olmadı sanırım onun da bi tık rahatlığı oldu sanırım

Saftirik hayırlı ömürleri olsun evlatlarınızın. Eğer bende düşünürsem 2 yaş olacak sanırım aralarında tabi Allah nasip ederse. Tıbbi olarak yok tabi sadece bu yediğimiz içtiğimiz hormonlu yiyecekler bünyelerimizi alt üst ediyor ve hamile kalma olasılığını azaltıyormuş onu demek istemiştim. İnş Allah herkesin kucağına evlat nasip eder

Nisa10 canım benimde bir oglum var bir yaşını geçtikten sorna ikinciyi yapma telaşına girdik 19 aylik oldu yeni tuttu benim düşüncem ikisi bir büyüsün esyalarimiz hep yeni saten em kız hem erkrk kullanabilcek eşyaları seçmeye gayret ettim maddi anlamda çok masraf yasanilacaginu sanmıyorum saten sabaha 5 kadar oglum uyumuyor alıştı bünyem ama oglum 5 yasinda olsaydı ikinciyi düşünmezdim çünkü rahatlığa alisirdim herkesin düşüncesi farklı ben ama

Nisa10 yani tabiki bu herkese göre değişir.siz bakabileceğinize inanırsınız çok güzel altından kalkarsınız. Ben kalkamazdım.

@Kelebekmisaliihayat vallahi öyle olmadı bebek sesini nefesini özlemişiz, anneannesi babaannesi bizden daha heyecanlı. İnanın art arda iki küçük çocuk sesi insanı daha çok strese sokuyor. Birlikte büyüyecekler diye kadınlar çok yıpranıyor. Yine de insanların kendi tercihi tabii

Nisa10 3. Gebeliğim her bir çocuğumun yaş aralığı 3 sene. Ben bile erken mi acaba diyorum. Bence minimum 2 ay olmalı. 29 yaş gayet genç bir yaş. Evladınız en azından kreşlik zamana gelsin sonra yaparsanız hem sizin hem onun için çok daha iyi oluyor.

Nisa10 ben aralarında 4 yaş olmasının uygun olacağını düşündüğüm için bu şekilde 2.ye hamileyim çünkü oğlum kreşe gitmeye başladı ve tuvalet eğitimini de kazanınca doğacak bebeğine de zaman ayırabileceğimi düşünüyorum

Nisa10 Ben yaş farkı olmasını destekleyenler denim ama bu anneye göre değişir. Bazı ilk bebekler hiç yormuyor ve anne ikinciye hazır oluyor ikisini büyütebilecek psikolojide oluyor.
      Ben çocuklar arasındaki kıskançlığa inanıyorum. Tam biri emziği bırakıyor bezi bırakıyor arkasından bir tane daha gelince tekrarlıyor aynı şeyleri. Büyük kıskanıyor diye çevredekiler onunla ilgilenmeye başlıyor, bu sefer şımarıklığa dönüyor ama anne aynı ilgiyi veremediği için çocuk eksik kalıyor bence. Bu konuda herkesin deneyimi düşüncesi farklıdır elbette saygı duyarım.
      Bende 29 yaşındayım ve ilk gebeliğim. İkinci çocuk kafasına hiç girmedim maalesef bu geç evlendiğim için. 23 24 yaşında çocuğumu kucağıma alsaydım şu an ikinci çocuğumu bekliyor olurdum. Zaman ne gösterir elbet bilmiyorum tabii ki. Ben ilkine bile kendimi çok zor hazırladım yaşım ilerlemeseydi bir sene daha beklerdim ama tehlikeye atmak istemedim çünkü çocuk sahibi olmak istiyordum sonra kafamı duvarlara vurmak istemedim 🤦🏼‍♀️
      İki çocuğa aynı anda yetebileceğinizi ve kendinizi hazır hissediyorsanız yapın gitsin ben cesaret edenlere de hayranım asla yargılamıyorum. 😀 Dediğim gibi tamamen sizin psikolojinizle hazır oluşunuzla alakalı

Nnoktaa, başlığı 2. Çocuk İçin Doğru Zaman? 👶🏻🤰 olarak değiştirdi.
      Nnoktaa bu tartışmayı sabitledi.

Nisa10 ben 8 sene ara vermis bulundum ilk cocugum hemen ilk aydan hamile kaldim ikinci cocuguma 6. Ayda hamile kaldım hala hamileyim 😃 ama 8 sene ara verilmez bence benim yasim kucuktu maddi durumumuz pek iyi degildi ancak kendimize gelebildik şükür en ideal zaman 4 5 yaş 3 yas cok erken cocuk hala kendini bebek gibi hissederken eve gelen kardesi pek anlamiyo ama 4 5 yas hem annesinin hamileliğini hemde kardesinin dogumunu buyumesini herseyini hatirlicak yaşta hemde onunla oynayacak kadar kucuk onunla ilgilenecek kadar da buyuk bi yas 😃

Nisa10 bir yerde okumuştum iki kardeş arası en ideal yaş farkı 4 müş, ama benim ablam arada 2 yaş farkı varken yaptı ve birlikte büyüttü. Çok yoruldu 2-3 yıl ama şuan çocuklar büyüdü ve birbirinin en yakın arkadaşı oldu.. arada 2 yaş olunca kıskançlıkta pek olmuyormuş.. hayırlı zaman da hayırlı evlatlarımız olsun inşallah 🙏