Elifengin Mantar yiyorum ben devamlı hiç duymadım yasak olduğunu, doktorum bana istediğini yiyebilirsin sadece temizliğinden emin ol dedi, ve çiğ olan hiç bir şey yeme dedi, çiğ süt, salam, sosis vs
BurcuGU myavocado kastettiğimiz ısı değil sıcaklık sanırım. Tam dersi pastörizasyon işleminde süt daha düşük sıcaklıkta kaynatılır
myavocado BurcuGU olabilir bir uzmanlığım yok yanlış terim kullandım sanırım, yüksek dereceye kadar ısıtılıp birden soğutulması gibi bir işlem diye aklımda kalmış ama hatam olabilir bu konuda.
BurcuGU myavocado basınç düşürülerek daha düşük sıcaklıkta kaynatılıp besin değerlerini koruyorlar. Çiğ süt kaynatıldığında besin değerleri azalabilir belki ama zararlıdır diyemeyiz
myavocado BurcuGU benim tanıdığım hiçbir doktor evde kaynatılan sütü önermiyor, annemin de benden önceki doğumu pastörize edilmemiş süt ürününden geçen sanırım brusella türevi bir hastalik nedeni ile düşük ile sonlanmış, bizim ailede böyle kötü bir durum da olduğu için çok dikkat ederiz pastörize edilmemiş süt ürününe. Ben gercekten hiç rastlamıştım doktor veya gıda mühendisi olup da çiğ sütün zararı yok diyene ama burada yazılanlara göre bazı doktorlar da aksine doğal onu öneriyormuş pastörize tüketme diyormuş.ben gerçekten ilk kez bu postta duydum köy sütü zararlı değil dendiğini, ama demek ki uzmanlar arasında da farklı görüşler olabiliyor. Benim bir uzmanligim olmadığı için ısrar etmek istemem ama yine de kendim ve yakinlarim için pastörizeye devam ederim 😊
BurcuGU myavocado itilaflı bir konu. Kimi hekimler çiğ süt kimisi pastörize süt öneriyor. O nedenle herkes içine sineni yapmalı tabi ki
Asliiii98 Yanlış bilgi olmuş.Evde pastörize edilebilir ve faydalı olan değerlerini kaybetmez.Köy sütünden sağlıklısını market şişelerinde asla bulamazsınız:)
senaall Asliiii98 malesef evde pastörizasyon işlemi yapılamaz. Benim de bildiğim kaynayınca besin değerinin öldüğü köy sütünde bir de riskli konu gerçekten ben riske atmak istemediğim için pastörize kullanıyorum
myavocado Asliiii98 evde bilmiyordum yapılabildiğini aslında evet gereken sıcaklığa getirip sonra hızlıca soğutarak neden yapılmasın buna özel dereceler vardır, ama çok hızlı olması gerek sadece derecesini tutturmak ile olmuyor ev şartlarında tencere ile filan yapılabilir mi en azından ben yapamam.
balim35 @Beyzasenel ananas konusunda bana da özellikle birsey demedi doktorum bir ara hamile kalmadan çok sık yiyordum sanıyorum düşük yapabiliyormuş ama son aylar onu da bir arkadaşımdan duydum ne kadar doğru bilmiyorum amannn zaten herseyin abartısı sıkıntı çok canımız çekerse tadımlık yemek lazım 😅😅
beyzasen balim35 fazlası sanırım kasılmayı arttırdığı için erken doğumu tetikliyor. Bende instagramda bir ebenin paylaşımında görmüştüm son 2 hafta kala her gün tüketir deniz açılmanız kolay olur diye. Dediğiniz gibi her şeyin fazlası zarar tadımlık yemem en iyisi😀
balim35 @senaall evet köy sütü kesinlikle çok tehlikeli evde kaynatmak bile zararını gidermeyebilir imkan varsa kutu sütü en güzeli insanlar da bi tuhaf neyi zorluyorsun işte tehlikeli ise 😅😅içme yani riske atmaya değer mi
Kelebekmisaliihayat balim35 aslında süt içme konusu da çok tartışılıyor. Balgam yapması, alerji durumu, her canlının kendi sütü o canliya yararlıdır gibi seyler vs. O yüzden badem sütü gibi farklı sütler piyasaya çıktı. Beb ilk kaynattigimda canım çok çekerse bir bardak içiyorum. Haftada ya da iki haftada bir oluyor. Çoğunlukla yoğurt mayalıyorum
balim35 @Asliiii98 kimse köy sütü sağlıksız zaten dememiş ki 🤗 yani anlatılmak istenen hamile olmayan biri kana kana içebilir sorun yok ama hamileler için tehlikeli çünkü evde kaynatsanız bile ineğin memesindne direk geldiği içindeki iyi kötü bütün mikroorganizmalar da geçiyor süte bu nedenle imkan varsa kutu süt tüketin hamilelik döneminde en sağlıklısı bu 🤗
Asliiii98 balim35 Benim doktorum özellikle doğal köy sütlerini tercih etmemi öneriyor ve yıllardırda annelerimiz nenelerimiz bunu tercih etmiş.Katkı maddeleri kadar zararlı ne olabilir ki kutu süt tercih edelim.Tabi ki tercih meselesi herkes içinin rahat ettiğini yapmalı ama kesin bir dille pastörizasyon evde yapılamaz kesinlikle içmeyin yorumlarına katılmıyorum ve doğru değil:)
Kycnsl Kelebekmisaliihayat çay konusunda pek zorlanmıyorum ama kahve konusunda ilerleyen zamanlarda çok zorlanıcakmışım gibi geliyor 🥺