bebisliozlem öncelikle “özellerin hepsi böyle” değil tabikide bende özel hastaneye gidiyorum 6 yıldır kd doktorum aynı kişi ve zorunlu hal dışında sezeryan yapmıyor 30 yıllık meslek hayatında bir kere planlı sez yapmamış sezaryen olmak zorunda olsanız bize doğum kendi başlamalı bebeğin saçları bile görünürken sezeryan doğuma dönebilir yeterki doğum kendi başlasın.Benim şuan 31+2 bebeğim iri bir bebek ama genetik irilik boy kg olarak iri organ gelişimi haftasında eşimde bende çapraz genlerimizde hep iri büyük insanlarız şuan ultrasonun gösterdiği gelişim hızı %77 tahmini doğum kilosu 4.200-4.300 ve doktorum çok güzel bir doğal doğum yapacağımı söylüyor sporumu yapıyorum özel ebeyle anlaştım doktorumun ödevlerini yapıyorum nefes egzersizlerini aksatmıyorum belki kesi bile atılmadan doğumu yapabilirim belkide işler istediğimiz gibi gitmez sezeryan olmak zorunda kalabilirim ama her türlü doğumum başlamadan doğurmayacağım sizde önce mental olarak kendinizi hazırlayın özel/devlet fark etmez size planlı sez yapmak isteyen bir doktorla ilerlemeyin.Çatı muayenesi de olması zorunlu bir muayene değil ama türkiyede alışılmış yapılmayana garip geliyor ben smear aldırırken baktırmıştım çatıma taa ne zaman illa bunun için gebe olmanızda gerekmiyor ve en doğru en sağlıklı çatı ölçüsü doğumda alınandır en zirve esneklik doğumda yaşanır doğum başlamadan ne kadar esnekliğe ulaşacağınızı bilemezsiniz bir çok doğum yapmış kız arkadaşımda doğum kampında tanıştığımız annelerde çatı muayenesi olmamış doktorları yapmadan ilerliyormuş çünkü yapmak doğru diye bir şey yok yapmamakta yanlış değil 💐