Skck ikili test anneden alınan ile yapılıyor, ultrasonda da ense kalınlığı ve burun kemiğine bakılıyor test öncesi. Belki bebeğin pozisyonundan dolayı ense ve burunu ölçmek için o kadar uzun süre bakmıştır. İkili test zaten temiz çıkma gibi ihtimal yok, düşük veya yüksek risk çıkıyor. Şaşıracak bir şey yok, ikili üçlü dörtlü bunlar tanı değil tarama testleri ve kesin sonuç gibi bir şey söz konusu olmadığından çok güvenilir sonuçlar değil. Ben 36 yaşında olmama, yaş riskim olmasına rağmen ikili düşük risk çıktı ama üçlü dörtlü v.s. uğraşmamak için içimin rahat etmesi için fetal yaptirdim. Orta risk olunca da fetal DNA veya amniyosentez istiyor hemen hemen her doktor. Kötü dusunmeyin inşallah hiç bir sorun yoktur ama yaptırmayacağim hiç bir şey tavrını anlamıyorum. Amniyosentez karından sıvı alınan az da olsa riski olan bir işlem onu tercih etmemenizi anlarım ben de tercih etmedim, ama fetal DNA için sadece sizden kan alınıyor, pek çok genetik hastalığın olup olmadigina bakılıyor ve sonuçları %99 üzerinde kesin sonuç olarak geliyor. Bence yaptırın aklınızda kalmasın.