Emine- canımm ben epidural almıcam diye kendimi şartlamıştım. Acı eşiğim yüksektir. Ama açılmam yavaş ilerlediği için sancım yetersiz geldiği için suni sancı aldım. 4 cm olunca kendi sancımda şiddetlenince dayanamadım epidural aldım. Ki epidürali takmaya gelene akdar ağlamaktan bi hal oldum mahvoldum. Ama takıldıktan sonra yok böyle bi rahatlık.. sancılar var ama hissetmiyosun. Dokunmaları hissediyosun ama acı yok. Sonda takılıyo idrarını gelip boşaltıp duruyolar tabi doğumum iyce yavaşladı öyle olunca. Ertesi gün doğurdum doğum anında sağ karnımdan keskin bi acı girdi ve bebek çıkana kadar geçmedi. Ama bebeğin pozisyonundan kaynaklıymış doktor öyle dedi. Aşağıyı hiç hissetmedim ama kasılmalarımı hissettim ve kendim ıkındım kasılmalarım geldiğinde. Doğum bitince sadece içerde plesenta kalıntısı varmı vs diye bakarlarken çok acıdı canm ingilizce konuşuyodu doktorum o an çok anlamadm naptıklarını. Ama acıdı neyse.kontrolsüz ıkınma yırtılma vs olmadı sadece içerde 2 dikişim var. Sonrasında hiç ne baş ağrım ne bel ne sırt ağrım hiç bişeyim olmadı☺️ Kısacası tavsiye ederimm😘