Cansu4 Kızlar 12 haftalığım ve hiç doktora gitmedim 8 haftalık ken tamamen şans eseri ultrason görüntüsünde öğrendim ancak hiç bir test hiç bir ilaç almadım ve yaptırmadım sizce ne yapmalıyım
Adensu Cansu4 doktora ve saglik ocagina gidin doktor konteolleri var yapilan testleri var ki bu haftada ikili test var yapilmasi gereken saglik ocagina gudip hamile oldugunuzu bildirmeniz gerekiyor igne falan yapiyorlar takip ediyorlar
Deletedmom667 Cansu4 gebe kalmadan önce ilk 3 ay folık asıt kullanma gerekıyordu kullanmadıysan gebe kalınca ilk 3 ay folık asıt kullanman lazımdı. Vitamın ıcım ws bı suru kan tahlılı yapılması lazımdı ilk 3 ay cok onemlı suan 3 ay bıtmek uzere senın. ihmal edilcek birsey deil neden gitmedin
bulutunannesi33 en azndan folık asıt ıcmenız lazımdı bebegın beyın gelısımı ıcın ozellıkle en ykn zamanda dktra gıdın
Cansu4 GamzeCan neden bilmiyorum yada biftek bana mı oluyor bilmiyorum ama yatakdan kalkamıyorum yemek dahi yiyemiyorum
Cansu4 Folikasit aldım fakat kullanamıyorum aşırı derece bulantılarım oluyor ve ister istemez istifra ediyorum 😔
Mervenin Cansu4 baI folik asitler miğde bulantısı yapıyor markasını değiştir bence bendede olmuştu. Ve hemen dr a git ve kan idrar tahlillerini ver gebelik boyunca 3 ayda bir kan ve idrar taramaları yapılması gerekiyor ilki ilk öğrenince yaptrman gerekenler. Ben 12 haftalıkken multivitamine ve d vitaminine başlamıştm demirde var tabi. Bebek için önemli şeyler bunlar
Minnosaile Cansu4 folik asit hamilelik öncesi başlanıp 12 haftaya kadar kullanılıyor diye biliyorum 🙂 doktorunuza sormadan şuan kullanmayın ve bazı testlerin dönemi var kaçırmamak için en kısa sürede muane olun 🙂
Esmalemdar Cansu4 hamilelik de olabilir bu durum tabi ama doktoru ihmal etme folikasşt içinde zaten artık zamanı geçti doktora gittiğinde onu bıraktırıp gerekli testler sonucu Demir ilacı felan veriyor ve sağlık ocağına mutlaka gebelik bildirimi yapın
bulutunannesi33 Cansu4 canım hepımız aynıydık o zamanlarda ama ıcmek zorundasın bazı ılacları ıcemıyosanda dktrunla knsmalısın bunu damardan vs bı yol ızler oda tedavı seklını zamanında kullanmadgn ılac takvıyelerı bebegının beynınde belınde acıklık vs bır suru rahatsızlıga yol actıgı kanıtlanmıs ozellıkle flık asıtın kendını dusunmuysn bebegını dusun gunah ona
Cansu4 Hanımlar bana caniymişim gibi davranmayın ve böyle tepkiler verecek olanlar yazmasın bilgi istedim sadece benim vücudum hap yutmaya ilaç yeme alışkın değil ben küçüklüğümden beri iğne tedavisiyle iyileştim ve benim de hoşuma gitmiyor boş boş yatmak ama yatakdan kalkamıyorum doğrulup oturamıyorum bile
bulutunannesi33 Cansu4 senı kırmak ıstemeyız asla ama ıcemıyrsan dktra soyle baska cesıt takvıyeler versın mesela ben de kan ılcı ıcemyrm surup verdı dene bunuda ıcemeSen damardan tedavınyapalım dedı 🤷♀️ haklsn ck zor bulantı kusma uyku halı ama annelk krnına dustugu ılk andan ıtıbaren baslıyr ne yazıkkı kendınden once onu dusunmen lazm kızma bana
Pinarclk Cansu4 ben de ilaç içmekten nefret ederim. Doktra yataga düşene kadar gitmem. Ama hamilelik bu şekilde ilerlemiyor işte. Diger arkadaslrın da tepki göstermesi ondan. Ben su bile içemez haldeyim. Serumla beslendim resmen. Kollarım delik deşik oldu. Ama mecburum. Çünkü bu bebeği saglıkla kucagıma almak istiyorum. Folik asit önceden varmıydı diyenler de oluyor. Ama inanın içenle içmeyen bebek farkediyor. Hamile kalır kalmaz araştırma içine girdik. Siz de ihmal etmeyin. Doktorunuza bir an evvel gidin bence
kocisininprensesi Cansu4 canım bende hap yutamıyorum malesef, bu yüzden mesela doktorum ilaçların sıvı şeklini, ezilebilen muadillerini ya da en son iğne versiyonlarını veriyor. Doktora gidip danışırsan sana en doğru yolu söyler. En kısa zamanda doktora gitmelisin☺️
Pinarclk Cansu4 tamam işte yani ilk aylar evet bebek bizden besleniyor ama susuzluk vs önemli seyler. Gitmen lazım doktora. Ben işe gidemez olmuştum. Rapor aldım hep. Şimdi bi nebze daha iyiyim. Sırf dogum sonrasına kalsın diye almıyorum rapor vs
tugba_kck_1987 Cansu4 Hayırlı olsun öncelikle rabbim kucağına almayı nasip etsin inşallah. Valla şunu demeden geçemedim ben 6 tane vitamin içiyorum okadar özenli vakti vaktine aksatmadan. Ablamda hamileydi 9 ay boyunca ne ilaç içti nede öyle gidip tahlil tetkik yaptırdı ne ikili test ne renkli ultrason ayda bir kontrole gitti okadar. Maşallah 3 buçuk kilo sağlıklı kızı oldu şimdi bana diyo sen ne çok ilaç içiyosun ne çok doktora gidiyosun. Şimdi ne diyim ki rabbim sağlıklı sıhhatli doğmasını nasip etsin
Aysenazz Cansu hanımcım kusura bakmayın ama hangi devirde yaşıyoruz tabi sizi anlıyorum ama ben böyle durumda olsam esim beni bir dk tutmaz hemen hastaneye götürür cevrenizde esiniz anneniz yok mu 3aylık hamilesiniz hiç hastaneye gitmemişsin kendinizi gecin bebegi düşünün yazık imkanlar var her yerde bilgi var bu zamanda yapılacak şey degil bu
Cansu4 Aysenazz bakın 1. Si evet benim eşim Yok 2. Si evet ailem de Yok imkanların hastanelerin oldunu ben de biliyorum hanım efendi ama insanların kendi içinde imkanları olmuyordur belki siz dışardan gördünüzü böyle yorumlayamazsınız diyorsunuz hangi devirdeyiz diye ben size diyorum hangi devir deyiz hanım efendi ne kitap kültür Ören’in biraz da insanların hayatını bilmeden yargılamayın eşim vefat etti ailem ise Yok ben bunu söyleyince size faydası oldu şimdi insanlardan önce oturup kendinizi geliştirin