Berivankndmr Merhaba kızlar erken doğum riskim var bebeğimin gelişim geriliği var 37 haftada doğuma alacağız dediler şuan 35+4 günlük özel hastanede iğne tavsiye ettiler devlette ise yapmadılar otizm yol açar dedi bu durumu yaşayan var mı lütfen dönüş yapın
Nefisezynp Berivankndmr ben yaptırdım ciğer geliştirici açıklık vardı bende 34.haftada yaptırdım zaten doğum gelmişti ama yani otizm falan ilk defa duyuyorum yakınımda yaptıranlar da oldu ama alakası olduğunu düşünmüyorum kızım 17 aylık ama bi sıkıntı yok
aslhnkrts9 Berivankndmr 34 de iki doz yapıldı ve doğum yaptım üniversite hastanesinde yapıldı bana öyle bir durum olsa riskli gebeydim bana yapmazlardı hiç de öyle bişey demediler imkan varsa yaptırın ben çok faydasını gördüm o iğnenin yani zamanın varken yaptır
06Pembemavi80 Berivankndmr 2.5 yaşında şimdi kızım bende yaptırmıştım o haftalarda erken doğum riski var diye
Berivankndmr Nefisezynp perinatoloji doktoru öyle dedi ve biz yapmadık yarın farklı bir doktora gideceğim büyük ihtimalle yarın yaptıracağım
Berivankndmr miranatlas benim de ilk gebeliğim pek bir bilgim yok araştırıyorum bebeğim 2070 gram iğneyi de yapsam küvete atılır mı acaba
Berivankndmr 06Pembemavi80 evet bende şuan 35 37 de doğuma alacaklar özelde yaptır dediler devlette yok dediler
esmayb35 Berivankndmr bana da 35.haftada yapıldı erken doğum riskinden dolayı hiç öyle bir şey demediler ilk defa duyuyorum
tugbadurmaz34 Berivankndmr hiç öyle bir şey duymadım 32. Hafta da 2 doz oldum erken doğum riskinden dolayı aksine bebek erken doğursa faydası olan bir şey devlette yaptılar bana
miranatlas Berivankndmr kilosundan dolayı belki alabilirler doğuma kadar bol bol kilo aldırcak şeyler yiyin
Eslem2112 Berivankndmr canım ben Diyarbakır da yaşıyorum orda bir arkadaş vardı kızı 35 haftalliken doğmuştu kuvezdeydi iki kiloydu iki buçuk kilonun altındaki bebekleri taburcu etmediler
aslhnkrts9 Berivankndmr içiniz rahat olsun o iğne sayesinde bebeğim solunum sıkıntısı çekmedi binlerce kez şükürler olsun size de şifa olur inşallah
miranatlas Berivankndmr iğnenin etkisi 24 saat içinde etki gösteriyor bu arada. 2 gün üst üste vuruluyor o yüzden hemen yaptırın bence
_Tazeanne Berivankndmr devletin kendi doktoru mu dedi bunu bende yaptırdım çevremdede yapan var hiç görmedim
Berivankndmr _Tazeanne evet Van bölge eğitim araştırma hastanesinde yatırıldım iğneyi yaptırmak istiyorum dedim onlarda biz yapmıyoruz haftası geçmiş en geç 32 haftada yapılıyor şuan yaparsak otizme yol açıyor dedi bende korktum yaptırmadım yarın farklı bir doktora gideceğim orda yaptıracam
_Tazeanne Berivankndmr yani yine saçma bebek büyük olduğu için neden yapılmasın yada neden otizm yapsın ki ciğerleri gelişsin solunum sıkıntısı çekmesin diye yapılıyor iki doz oldum bende kuzenlerim falan da yaptıran çok hepsinin bebeği çok şükür sağlıklı
denizs15 Berivankndmr bende vandayım bana da yapıldı 2 doz dr filiz akyol var öneririm çok sakin bir doktor ve çok pinpirikli her şeyi düşünüyor. 34.haftamda nts sancı çıkmadı eğer çıksaydı bir doz daha ciğer geliştirici yapacaktı
Aybukeb Ben yaptırmıştım iki doz benimde vardı kızım.4 yaşında bir sıkıntısı yok şükür gerçekten de erken dogdu 37 haftalik
Berivankndmr OguzMoms bende yarın yapacağım eşime söyledim yarın muhakkak yapacağım doktorlar olup olmadık şeyler söyleyip sadece insanın psikolojisini bozuyorlar
Berivankndmr _Tazeanne bende eşime dedim çok saçma değil mi sonuçta ciğer geliştirici felan onlar öyle deyince tedirgin olduk hepinizin önerisini fikrini alınca eşimi aradım anlattım bizde yarın yaptıracağız
Berivankndmr denizs15 ben Van’da oturmuyorum Doğubeyazıt’ta oturuyorum burda ki doktorlarda beni çok korkutup acil sevk yapıp vana gönderdiler bebeğin bacakları karın çevresi geriden geliyor diye geldim vana 2 gün yatırıldım açılmam yoktu ama sancım hep çıkıyordu nstde dün taburcu oldum yarın Iğdır’a özel doktora gideceğim iğnemi de orda yaptıracağım