Bbk88 ben 33.5 ta evlendim canm , hamile kalmam 35 oldu tüp bebekle , sperm problemimiz vardı bize Dr asilamiyi önermedi bende zaten problemin ne olduğunu bilmeden gittiğimizde prof tu Dr direk dedim biz aşılama istemiyoruz tüp bebek istiyoruz dedim adamda zaten aşılama tutma oraninokadar dusukki dedi. Laporoskopiye gelince tupumu açmadan denendi 2 tüp bebek tutmadı bu sefer dediler ki biz laporoskopi yapalım bakalım rahimde ne var niye tutmadı , hem tüpüm açıldı ,hem alttan hemde tıkalı olan taraftan 2 cm kesilerek birde göbek deliğinden girmişler tüpü acmislar sorun yok dedi , rahim iç dış incelemiş Dr sorun yok dedi, tüp sıvı verilmiş dolum defekti yok dedi dolum defekti olsaydı buda engel dediler , biyopsi alındı herkeste olan genel enfeksiyon denildi yoğun antibiyotik verilip öyle3. tüp bebeğe başlandı , laporoski 45 dakika sürmüş ama sonrasında beni rahatsız eden şey karnınızı gazla sisiriyorlar sırt ağrısından karın agrisindan çok rahatsız oldum 2 gün ama bana sorarsanız umrumda değildi eşim bile elzemmiydi çok ağrın oldu dedi , ben anne olmak istediğim için gözüm görmüyor inanın böyle şeyleri, rahim filmini anestezisiz çektirmiş birde hocam bende bakayım ekranı çevirin diyenim dişimi sıkıp. Korkmayın derim ya Allah bismillah diyip başlayın , ama önce benim fikrim laporoskopi yaptırın derim sorun var yok herşey çıkar , sorun varsa aşılama da tüp bebekte tutmaz boşa gidiyor emekler umutlar , insanı maddi olarak yoruyor ama psikolojik olarak nekadar ağladım ben Allahım anlatammm olmuyor diye. Cooook uzun yazdım ama süreci bilin istedim