Pozitif sezeryan doğum hikayem
Merhabalar herkese burada ben çok gelip doğum hikayeleri okudum beni çok rahatlattı umarım benim hikayem de sizleri rahatlatır.
04.04.2024 11.34 benim için bundan sonraki tarihi an olarak hep kalacak. Öncelikle Bursa medicana hastahanesinde doğum yaptım ve doktorum Fatma Sezgin kendisinden çok memnunum herkese de tavsiye ederim. Hikayem öncelikle doğumdan 8 saat önce kalarak başladı 11 de olacak ameliyat için gece 3 de yemek ve su içmeyi kestim. Sabah 9 da hasta yatışı yaptım odaya geçtiğimde ilk nst bağlandı 20-30 dk kadar daha sonrasında 10.30 a kadar önlük vs giymem için zaman verildi. ameliyathaneye gittiğimde inanılmaz soğuk bence yani ben titrediğimi için bana sıcak hava verdiler içeriden hortumla. Spinal anestezi oldum asla tahmin ettiğim kadar acıtmadı sadece bir yakma hissi var damar yolu açmak belki daha çok acıtmış olabilir hatta 😂 kıpırdamamak çok önemli çünkü çok ince bir iğne kıl gibi. Zaten hemen uyuşmaya başladım kontrol için iğne batırdılar ve sonra doğum başladı zaten 15 dk için bebeğim çıktı bile fakat sonrasında çok mide bulantısı yaşadım ben önce bir ilaç verdiler 5 dk geçer dediler geçmedi kusacağımı söylediğimde 1ilaç daha yaptılar ve yanıma bez koydular kusarım diye ama verdikleri ilaç beni tv karşında yarı uyur uyanık yaptı bu süre zarfında bazı şeyleri hatırlamıyorum çünkü yarı baygın gibiydim. 11.10 geçe ameliyata girdim 12.30 da odaya geldim ben geldiğimde çoktan bebeğim odaya gelmişti kontrolleri yapılıp. Bacaklarım çözüldükten sonra sondam çıkarıldı çok acımadı yani bunların harici ilk ayağa kalktığım da acı değilde dikişlerimin gerildiğini hissettim ama çok zor olmadı benim için bol bol yürüdüm inanın çok iyi geliyor yürümek. Tuvalet konusu da başta küçük tuvaletinizi yaparken özellikle ilk idrar zor oldu benim için canım çok yanmadı da ben yanacak diye korktum yavaş yavaş bıraktım idrarımı gaz çıkarmak çok önemli benim 2 sorunum oldu birincisi gaz çıkardım ama içeride çok gaz vardı bunun sebebi de 2. Sorun doğumdan önce de büyük tuvaletimi yapamadığım için ve doğumdan sonra da yapamayınca gaz içerde çok birikti en son doktorum şurup verdi o şekilde çıktım büyük tuvalete. 2 gece kaldım dediğim gibi sebebi tuvalet sorunu ve kasık ağrısıydı. İnanın aklıma şuan gelenler bunlar ama sorunuz olursa mutlaka yardımcı olmaya çalışırım hiç korkmayın kokuyu alınca bitiyormuş her şey…
şimdiden doğumu yaklaşmış olan tüm annelerime geçmiş olsun diliyorum korkmayın sonu çok güzel 🩷