Merhaba iyi günler 22 haftalık gebeyim. 20 gün önce büyük bir sancıyla hastaneye gittim. Daha önce defalarca gitmeme rağmen mide ilacı verip geri yolladım. Bu sefer annemin ısrarıyla ultrasona yönlendirdiler. Safra kesesi taşı ve çamuru bizde genetik. Safra kesemde ve kanalında taş, çamur çıktı. Acilen endoskopiye aldılar. Kanalımda bir taş büyük olduğu için alamadılar stent taktılar. 1 hafta içinde toparlayıp eski halime döndüm. Bir gazoz içip, paketli gıda tükettim. Aynı gün akşamına gene hastaneydim. Safram yoğun iltihap çıktı. Hayatımın en zor 20 günü diyebilirim. 5 gündür hastanede yatıyorum sadece sıvı besleniyorum. Yağlı, paketli, asitli, ekşi seyleri ne yemek ne görmekte istiyorum. Ne mutlu ki doktorunuz çok önce fark etmiş. Bana da bir diyen olsaydı hiçbir şey yemeseydim. Doğumdan sonra benim saframı alcaklar. Başka çözümü yokmuş. Beslenme noktasında safra dostu besinlere internetten bakın. Ona göre şekillendirin. Bebekler bizim vücudumuzdan alması gerekeni alıyor. Siz benim kadar sıkı yapmasanız da midenizi yoracak şeylerden uzak durun. İşin bu boyutu daha zor çünkü. Allah şifa versin.