Hed06 Merhabalar Bugün sata göre tam 7 haftalığım. Doktorum kese boyutuna göre yaklaşık 5 haftalık olduğumu söyledi. Bunun olabileceğini biliyorum ama beta değerimdeki artış çok yavaş. Beta değerlerim 14 mart 298 16 mart 624 18 mart 1077 Daha sonra keseyi görüp bebeği göremeyince sata göre 6. Haftamda doktorum tekrar beta istedi 2 nisan 9400 4 nisan 12000 Doktor bayramdan sonra gel sağlıksız gebelik gibi duruyor dedi. Bu arada kanaman olmazsa bayramdan sonra kürtaj olursun dedi. Kese boyutu 2 gün önce 14 mm idi. Geç döllenme ile 2 hafta geriden gelebileceğini biliyorum ama beta değerleri benim gibi yavaş artmış ve sağlıklı bir gebelik geçiren var mı? Yine bile hala umut var içimde belki bayramdan sonra bebeği görürüz diye
biranne__ Hed06 aynısını arkadaşımda yaşamıştı kürtaj olmuştu üzgünüm saglıksız deniyorsa riske atmayın bence sizde önemlidiniz sonucunda rabbim hayırlı sağlık evlat nasip etsin
Smy17 Hed06 benimde ilk gebeliğim aynı sizinki gibi idi. Bende emin olamadım 3 farklı doktora gittim ve bu süreçte nerdeyse 9. Haftaya kadar bekledik ve ne kanama ne başka bi şey yaşamadım sonrasında gelişimin durduğuna karar verildi ve kürtaj oldum. İnşallah sizin bebeğiniz sizinledir biraz daha beklemenizi tavsiye ederim en azından 8 9 haftalık olana dek çünkü gerçekten bazen o haftalarda kalp atışı duyuluyor ama sağlıksızsa yapacak bi şey olmuyor maalesef. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur 😊
eliffffffffazzzz Hiç bilmiyorum fakat şu gece hürmetine Rabbım nasip etsin o bebeği sana beklediğini versin 🌸
Gokcee61 Benim de beta değerlerim hiçbir zaman iki kat artmadı. Hatta iki günde %50 ancak artmıştı diyebilirim. Benim doktorum da sağlıksız gebelik ya da dış gebelik olabileceği için kürtaj yapmayı önermişti. ben biraz daha beklemek istedim ve bir hafta sonra keseyi gördük. Ama beta değerlerim yine de istenilen düzeyde artmıyordu. Doktorum kürtaj için gün bile vermişti. Keseyi görmek bana umut verdiği için farklı bir doktordan randevu aldım. Yeni gittiğim bu doktorda aynı süreçlerden bana bahsetti fakat bir hafta daha bekleyelim dedi. Bir haftanın sonunda 7 haftalıkken kürtaj için gittiğim hastaneden bebeğimin kalp atışlarını duyarak evime geri döndüm. Şuan 23 haftalık hamileyim ve Allaha şükürler olsun her şey yolunda. Bebeğim de herhangi bir gelişimsel sıkıntı ya da anomali de yok. Yani diyeceğim şu ki hastalık yoktur hasta vardır. Tıpta bu tarz şeyler nadiren de olsa olabiliyor. Eğer dış gebelik değilse biraz daha beklemenizi ve umudunuzu kaybetmemenizi öneririm. Bu mübarek gecede umarım sizin bebeğinizde sağlıkla size tutunur.
Hed06 Gokcee61 çok teşekkür ederim 🙏 yazdıklarınız içimi ferahlattı. Allah hepimize bebeğimizi kucağımıza almayı nasip etsin .
Gokcee61 Runrun2 23/11/2023 tarihinde beta değerim 470, 27/11/2023 tarihinde 1213, 29/11/2023 tarihinde 1824, 07/12/2023 tarihinde ise 7149du değerlerim. Yukarıda da anlattığım gibi sonraki süreçte bir sıkıntı yaşamadık allaha şükür.
Runrun2 Gokcee61 bugün iki doktora gittim biri gayet iyi hiç bı problem yok dedi biride sağlıksız ilerliyo gibi dedi sadece kan değerlerime bakarak tekrar kan verdim bir önceki %50 artmıştı bugün tekrar kan verdim %60 artmış 700dü değerim hala ne ağrı ne kanama bişey yok bklm bilemiyorum
Runrun2 Gokcee61 bugün gidicem bakalım doktora benimde içimden acele karar vermemek geçiyoda bklm eğer değer duşmüşse sıkıntı artmışsa duruma göre ilerliyecek
Runrun2 Gokcee61 maalesef yine bir belirsizlikle döndüm vajinal ultrasonla bakıldı rahim duvarim kalınlaşmış gebelik için hazırlanmış kesede oluşmaya başlamış densin2 gün önce 700 olan değerim yine istenen oranda değil 980 olmuş ne dış gebelik denebilir ne sağlıklı denebilir tekrar bakılması lazım sağlıklı da ilerleyebilir dendi yine belirsizlikle döndüm eve umutlansam mi yoksa hayal kırıklığına mi uğrarım dugulariyla basbasayim yine 🥺
Runrun2 Gokcee61 merhabalar nasilsiniz doğum yapmış olmalısınız inşaallah iyisiniz ben yine hamile kaldım ama yine düzensiz beta artislariyla karşi karşıyayım öyle bı mesajlarıma bakayım derken sizinle konuşmama denk geldim 🥹