Merviiss Kızlar bilginiz var mi yaşayan defnedilirken cenaze namazi vs gerekiyor mu nereye defin edilir
Temmuzmucizesi26 Merviiss cenaze namazı gerekmiyor. Şehrinizdeki mezarlıkta bebek mezarlığı vardır bir köşesinde ücretsiz oraya defin ediliyor
Pamuk Merviiss Ben 17. Hafta da kaybettim.Aldik eşim kulağına isim okudu defnettik.Cenaze namazı kılınması için bebegin doğunca ağlaması gerekliymis.
myangelson Merviiss doğunca agladiysa isim de okunması lazim. Ama o haftalarda cenaze namazı falan olacağını sanmıyorum. Biz de 27 haftalık oğlumuz için konuştuk hocalarla kulağına ismini okudu eşim yıkadı oglumuzu selasi verildi cenaze namazı kılındı eşim mezara koydu defin ettiler ama bunlar için belirli şartlar gerekiyor bizim oğlumuz ağladı sesini duydum ve kuvozde 2 gün yaşadığı için bunları yaptık hastaneden direk küçük tabutla vermişlerdi zaten
Hasadser Merviiss 15 haftada bende kaybettim oğlumu hastaneden aldık beze sarılı verdiler zaten ruhu uflenmemis dedi hoca o yüzden namaza ve selaya gerek olmadığını temiz bir beze daha sarıp defnettik basınız sağolsun 🥹
Serinlik123 Az evvel baktım canım aynı soruyu İnternete yazın diyanet TV deki hocayada soru gelmiş. Onu dinleyebilirsiniz. Başın sağolsun rabbim cennetinde kavuştursun.
Merviiss Pamuk Allah rahmet eylesin. Nasıl aldılar bebegi çok zor muydu:(( bide bebegi kim yıkadı kim sardı bu isi bizde becerebilecek kimsemiz yok yakınımızda.. defnederken yardım ediyorlar mı
Pamuk Merviiss Canim yikanmiyor.Dinimizde yıkanması ve namaz kılınması için belirli şartlar olması gerekliymis bikac hoca ile görüştük.Hastane zaten beyaz beze sarmıştı biraz baktık öptük direk gömdük. Mezar görevlisi kazmis hazirlamis o halletti sadece eşim mezarın içine koydu. Normal doğum şeklinde oldu canlı doğup 10 sn sonra öldü.Bende rahim ağzı yetmezliği varmis acilmam oldu.
myangelson Merviiss amiin gerçekten çok zor Rabbim sabır versin birşey diyemiyorum yaşadığım için elden birşey gelmiyor bol sabır dilemekten
Bebekkk00 @Merviiss canım Rabbim sabır versin mekanı cennet olsun İnşallah Rabbim yerini doldurur ama neden kürtaj oluyorsun
Merviiss Bebekkk00 holoprozensefali anomali var yaşama ihtimali yok o yüzden malesef çok canim yanıyor
Merviiss Hasadser peki mezarı nasıl hallettiniz cinsiyeti bile belli değil şuan :((( isim verdiniz mi
Hasadser Merviiss dedesinin yani ufak bir yer boştu sorun olmadı oraya gömdük patoloji sonucunda öğrendim oğlum olacaktı adını ortak isim koydum toprak diye diğer tarafta şefaatçi oluyormuş bana rabbim yerini doldurur inşallah 😞
ezgi-esk 24 haftalık ölü doğum benimkide cenaze namazı yok. Ölüm raporunu götürüyorsunuz mezarlığa boş yer varsa defnediyorlar. Biz babamın mezerına ayak ucuna defnettik. 1 m kadar kazıyorlarmış o şekilde. Ben yoktum eşim vardı. Başınız sağolsun.