btytgy 1prensesannesi__ en eski anlamı eşi bulunmaz, ayrı kök salan fidan ve nehirdeki akıntı anlamlarına da geliyor. Arapçada namuslu kadın demek ve bu yüzden hz meryem ve hz fatmanın lakabıymış. Kendi ismim oldugundan biliyorum 😊
Meral_56 Ecemmm07 benim için Kuranda geçen en güzel kız ismi AHSEN dir. Kuranda toplam 50 ayette gecer. Anlamı çok güzel en güzel demek. Harika bence.🌸
1prensesannesi__ btytgy bende yigenimi adini betül koymustum 🥰 anlami bildigimden cok daha guzelmiş 😇
Nur1806 Meva istiyorum bende😊 cennetin 7. Katinın adı ve Sevilen, aranan. Sığınacak yer, yurt, mesken demek
zumraninannesii 1prensesannesi__ kezban ve Aleyna Kuran’da geçiyor ama iyi anlamda değil Aleyna cehhenem ateşi demek diye hatırlıyorum kezban da cehhenmede bir köpek adiymis iyice araştırın kızlar Kuran’da geçen çok işim var iyi yada kötü anlamda
1prensesannesi__ zumraninannesii kezban yalancı demek diye biliyorum aslında ornek verirken kuranda gecmesi önemli degil guzel anlamli olmasi önemli demek istedigim icin onlari söyledim aleyna iyi anlama gelmedigini biliyodum ama anlamini bilmiyodum
5959lap Ecemmm07 evet en iyisi en güzel hoşuna gıden ısımelrı kağıta yazın kagıt çekin hangisi gelse onu bırakın 🤣
kar_kristali Ecemmm07 ahsen ismini çok seviyorum anlamı yaratılmışların en güzeli. Yeğenimin adı Gülahsen güllerin en güzeli anlamında. Kızımım adıda zeynep erva fikir olabilir🥰
Fiigeenn Dra1 Aden olarak demedim zaten . Aden ismi Kuran’ı Kerim’de, 4 ayrı surede geçmektedir. Necm ve Hud surelerinde helak olan kavimlerden birinin adı '‘Adn’' olarak geçer. Furkan ve Ankebut Surelerinde ise altından ırmaklar akan ve sayısız meyvenin olduğu cennet bahçelerinin adının Aden olduğu bildirilir.
Dra1 Fiigeenn neyse ki kimse çocuğuna adn ismini koymaz 🙂konumuzda adn değil adendi zaten teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.