Cemos0647 ben ilk doğumu normal istesem de, zorunlu ve acil sezeryan oldum.
5 cm açıklık vardı. Suyum gelmişti. Doğum sancım yoktu, suni sancı verdiler. Onunla da ıkınma hissiyatı oluşmayınca.. Bebeğin kafası uzuyor, suyu iyice azaldı dendi ve acil sezaryene alınmıştım.
Aradan 4 yıl geçti. Şimdi ikinciye hamileyim. 36 haftalığım. İlk bebeğim 35. Haftada doğmuştu. Şimdi 36yı gördüm çok şükür. 3 ay önce yurt dışına taşındık. Burada normal doğumu şart tutuyorlar. Türkiye gibi sezaryene kimse meraklı değil. Doktor bana sen sezaryeni aklından çıkar. Normal doğumu düşün. Sezaryen çok acil durumlarda ve doğum anında aksi bir durumla karşılaşınca yapıyoruz dedi. Senin sezaryen geçmişin olduğu için tercih hakkı doğuyor. Normalde tercih hakkı sunmuyoruz. Herkesi normal doğurtuyoruz dedi. O yüzden ben sizin için normal doğumu güvenli buluyorum ve tavsiye ediyorum dedi. Bize kararınızı 3 Nisan da verin dendi. Ve ben 3 nisanda kontrole gidip ne dedim, normal doğumu denemek istiyorum dedim :)
He ters giden bir şey olur. Bebek gelmez, girmez yoluna tekrardan acile alınırım o Allahım bileceği iş. Ama ben ilkini sezaryen yapmama rağmen ikincisini normal denemek istiyorum