• Durumunuz nasıl?
• Nasıl hissediyorsunuz?
• Cinsiyet öğrenebildiniz mi?
• Fizyolojik olarak yaşadığınız değişimler ne?
• Bebişinizin gramı-boyu ne durumda?
- haftaya girdim bugün. 1 ay öncesinde deli gibi mide bulantım oluyordu. Artık yok ama 3.5 aylık hamileliğim süresince sadece 2 kere 2. Trimesterımda kustum midem yediğim şeyi beğenmediği için 😅 Midemde reflüden çok gastrit olduğunu düşünüyorum. Kapanmıyor mide kapağım hissedebiliyorum bunu gerçekten, sürekli bir gaz kaçağı var midemde, aside ek olarak 🫠 Onun dışında 1. trimestera göre daha enerjiğim ama midemi yemek boruma takmışlar hissinden nefret ediyorum. Keşke mide bulantım olsaydı sadece 😭 Bir de bu aralar öncesine göre daha fazla su isteği ve daha fazla idrara çıkma durumum var 🤷🏼♀️ Uykuya da çok zor geçmeye başladım. Biliyorum çok yorgunum, düşüp bayılmam gerekiyor ama cık 😢 Normalde sağına yatan bir insanım. Kendimi sola alıştırmaya çalışıyorum ama sola dönünce midem ağzıma geliyor. Sağ veya ondan da çok sırtüstü kurtarıyor beni. Ara sıra ben de karnımda sertleşmeler hissetmeye başladım 🫠
2 gün önce zar zor randevu bulduğum perinatolojiye gittim. Bebek başta 2 gün geç döllenmeydi. Şimdi SAT’ı yakalamış durumda olduğundan, ikili test için geç kalmışsınız denildi ve test yapılmadı. Burun kemiğine ve ense kalınlığına baktı doktor ultrasonda test dışı olarak, bir sıkıntı gözükmüyor dedi. Sarıyer Hamidiye Şişli Etfal Çayırbaşı Hastanesi, Şule Birol İnce, bilginize. Cinsiyetini görebiliyor musunuz diye sordum, %90 erkek denildi. SAT tarihi ve yaşla yapılan cinsiyet hesaplama yönetimi tutmuyor, haberiniz olsun 😂 Plesanta anterior bu arada. Yani rahmin ön duvarında demek. Normal bir yerleşim.
14+3′te gittim, 14+5′i yakalamış denildi. Boy 10.5 cm, gramı:104.
Uzun oldu biliyorum ama ben dahil çoğu anne adayı kendini neler beklediğini ayrıntılı merak ediyor. Siz de benim gibi yazarsanız haftanıza göre, burası bir kılavuz niteliği taşır. 💕