Pozitif doğum hikayelerini okudukça bende sevgili anne adaylarına ilham olsun diye yazmak istedim. 29 mart günü sabah 5 te bir anda suyum geldi yataktan kalkınca. Ben bir Ebeyim. Gebeligimde yaşamadığım hastalık kalmadı. Hipertansiyon, astım, zatürre, zehirli ishal, kanlı ishal, h1n1, aşırı bulantı kusma. Sürekli hastanedeydim. Fakat bebeğimin kendiliğinden gelmesini çok istedim. Doktorlar bir çok kez sezeryan yada suni sanciyla doğumu başlatmak istediler ama ben kendime ve bebeğime inandım, direndim, bekledim. Tabi çok sık takip oldum. Neyse velhasılı kelam 40+2 de bu sabah 6 da suyum geldiği için yatisim yapıldı ve suyum mekonyumluydu. Fakat bebegin kalp atışları normaldi. 9 buçuğa kadar kendi sancilarimla 4 cm oldu ve nefeslerle kolayca karşıladım. Daha sonra doktorlar suyum geldiği için doğumu hızlandırmak adına suni sancı başlattılar. Ama bu biraz dayanılmazdı. 9 bucukta 4 cm olan açıklık 11 bucukta 10 cm olmuştu. Doktorlar ve ebelerin şaşkınlığı karşısında 15 dakikada 3 ikinmada kızım geldi. Rabbim herkese nasip etsin. Çok selamlar teşekkürler. 😇🥰