Zeze03 ben yurt dışındayım. 4 ay oldu geleli, burada yaşıyoruz. Türkiye’de hamile kaldım. Taşınınca, doğum burada olacak mecburen. Burada ki doktorlar vajinal doğum istiyorlar. Sezaryeni de kimse önermiyorlar. Doğum anında aksi bir durum olur, bebekte veya annede olumsuz bir an olursa mecburi yapmak zorunda kalıyorlarmış ama aksi durumda bizdeki gibi sormuyorlarmış. Veya sen gidip ben sezaryen olmak istiyorum diyemiyorsun :) velhasıl kelam bende ilk doğumumu 2020 yılında yaptığım için doktor, kafandan sezaryeni at dedi. Ben sana normal doğumu öneriyorum dedi. Ama senin ilk doğumun sezaryen olduğu için sana doğum tercih hakkı tanıyoruz dedi. Yani ben normal istemiyorum yine sezaryen istiyorum dersen, anlayışla karşılaşırız ve öyle devam ederiz dedi. 3 Nisan da kararını ver dedi. Bende her şeye rağmen kararımı ilettim iki gün önce. Normal yapmak istiyorum dedim. Ama çatı muayenesi falan yapılmadı. Yapıyorlar mı onu da bilmiyorum. 37+0ım. Bana ilk gebelikte çatı muayenesi yapıldığında çatın dar, normal yapamazsın demişlerdi.
Bilmiyorum, Allah’a bıraktım. Belki yine normal başlayıp sezaryene dönecek 🤷🏼♀️ kısmet, nasip.