Merhabalar kızlar
40+0 da hiç sancım yoktu. Doktorum kontrole çağırmıştı ama o gün yatıracağını az çok tahmin ediyordum. Ben epiduralli normal doğum istiyordum doktorumda son zamana kadar destekledi. Kemik yapımın uygun olduğunu vs söylüyordu sürekli.
Kontole gittiğimde herhangi bir açıklık yoktu. Nstde hatif hafif 70 civarları sancıı çıkıyordu.
Bebişin gelmeye de niyeti yoktu doktorum suni sancıyla destekleyelim yatış verelim dedi. Yatışım yapıldı. Suni sancı almaya başladım. Sancıları güzelce karşılayabiliyordum eğer suni sancıdan korkunuz var ise hiç hiç korkmayın bu mu yani dedim.
Karnınız bir yerde sertleşiyor 20-30 sn sürüyor ve sonra eski halinr dönüyor başkada bir şey yok.
Saat 9 da yatışım yapıldı. Akşam 9 a kadar yani tam 12 saat suni sancıyla açılmamın olmasını bekledim. Epidural için belimde yer açtılar. 5 cmden sonra epidural verilecekti.
Sadece ve sadece 4 cm açılma oldu. Daha fazla bir açılma olmadı. Beni çok çok yoran ise çatı muayenesi oldu. 4 defa kontrol edildim. 4 ünde de kıyametleri kopardım çok çok canım yandı ve açılmam olmayıncada çok üzüldüm. Doktorum bebeğin rahim ağzına yerleşmediğinden dolayı açılmamın yavaş ilerleyeceğini söylemişti.
Yanımdaki herkesi evine gönderdim akşam 21.00da. Eşimle kaldık.
Ebe son kontrolünü yaptı bebek strese giriyor bu sancılarla sancıların çok arttı ama gelemiyor başı büyük dedi. Doktorum aradı hadi ekibi toplayıp sezeryana alalım seni dedi. Daha fazla çile çektirme kendine ve bebeğe dedi kabul ettim çünkü yıprandım:(
Doktorum geldi beni ameliyathaneye aldılar epiduralimi söktüler spinal sezeryan ile 15 dk’da şarkılar eşliğinde kızımı doğurdum.
Şuan bana sorsanız hangisini seçersin diye sezeryan der geçerim. Bazı şeyleri zorlamayın akışına bırakın.
Normal doğum diye kendimi hırpaladım canımdan can gitti ve sonucu sezeryan oldu.
Acı çok çektim daha 4 günlüğüz. Halen desteksiz kalkamıyorum yerimden ama meleğime her şey değer :) ona bir şey olmasında ben toparlanırım:)