Kızlaar bilenler vardır illa 26.haftada serklaj olmuştum erken doğum riskimiz varken 39.haftalara gelmiştik bebişte doğmamakta ısrarcıydı artık en son bayramdan birkaç gün önce yaptışım yapılacaktı 2cm açılmamla haftalardır bir ilerleme yoktu son olarak bugün de post açmıştım acaba yalancı sancı mı diye sabahtan 11-12den başlayan 15 dakikada bir ağrılarım vardı ama direkt bele vajinaya ve makata vuran bir ağrıydı doğum sancısı olabileceğini az biraz anladım hazırlandık eşimle biraz yürüdük oy kullanıl geldik eve gelince de 2 saat sıcak suda oturdum ev içinde merdivenden inip çıktım eğil kalk squat hareketleri yaptım ama rahatsız edici bir ağrı olmadığı için hastaneye gelmek istemedim zaten pazartesi kontrolümüz vardı bir gün daha beklemek istedim ama eşimle annem gidelim diye tutturdu tabi bu sırada ağrılarımın süresi bazen 40 saniye bazen 5 saniye sürüyordu düzensizdi ama aralığı kısaydı 3-5 dakikada bir geliyordu geldim nst bakılmadan direkt açılmaya baktılar 8cm açılmam olmuş şok olmuştum eve geri döneriz diye düşünüyordum hemen yürüyüşlere devam ettim hazırlıklar yapıldı ilaçlar verildi tabi korkutmak istemem ama açılma 8den 10cm olana kadar yaklaşık 4 saat sürdü bol ıkınmalı ağlamalı bağırmalı sezaryen olmak istiyorum diye yalvarmalı bir süreçti en son açılmam tamamlanınca doktorum geldi 1 buçuk saat sonunda akşam 11 buçuk gibi sağlıkla oğluma kavuştum doğum sırasında sezaryene geçelim diye ağlamayı da ihmal etmedim tabi😄Acı eşiğim yüksek kesinlikle normal doğum istiyorum derken acıdan bayılmak üzere olduğum da oldu.Çok fazla dikişim kesiğim var doktorum perine masajı yapsaydın bu kadar dikişin olmayacaktı diye kızdı biraz birde bebiş gelirken içeriden de yırtıklar oluşturmuş oraya da dikiş artıldı.Sonuç olarak doğumda çektiğim acı doğuma kaldı şuan sadece öksürünce dikişler canımı acıtsa da sağsalim sağlıkla oğlumu kucağıma aldım doğum esnasında ne kadar ağlasam da şimdi iyi ki normal doğum yapmışım diyorum🥰Hakkınızı helal edin uzun oldu inşallah sizlerin su gibi doğumu olur❤️