26 mart salı günü nefroloji bölümüne idrar testi vermeye gittim. Protein kaçağı kontrol edilecekti. Son 3-4 gündür tansiyonum 14/9-15/8 çıkıyordu. İdrar verdim ve protein kaçağı çıktı. Boynunda da 2 tur kordon dolanmıştı. Doktorum protein kaçağı varken eve gönderemem tansiyon yükselir ve düşmezse acil almamız gerekir zaten 38+3 sün daha fazla beklemeye gerek yok dedi. Boynuna bakalım kordon yoksa suni sancı ile deneyelim dedi. Ultrasonla baktı iki tur kordon hala duruyor. Acil sezeryana geçiyoruz dedi. Yatış verdi ve 1,5 saat sonra doğuma aldılar. Anestezi doktoru geldi. Başını önüne eğip belini dışarı doğru çıkart dedi. Temizliyorum önce dedi sonra iğneyi vurdu. Acı yok , elektrik çarpması hissi yok..Hiçbir şey hissetmedim yani. Uzanabilirsin dediler ayaklarımı kaldırıp uzandım. Eee dedim ben oynatabiliyorum ayaklarımı. Merak etme hissetmeyeceksin dedi. Hemen önüme örtüler çektiler görmeyeyim diye. Tansiyon aleti taktılar hiç durmadan tansiyonum ölçüldü ameliyat boyunca. Çekiştirme hissi gibi hisler.. çok bariz hisler değil. Midem öyle bulandı ki . Acil alındığım için 4 saat olmuştu yemek yiyeli. Kusacağım sanırım dedim kap getirdiler kustum. Çocuğu çıkarmaya çalışıyorlarmış meğerse karnıma bastılar ittiler vs daha çok midem bulandı. Sonra kızım çıktı gördüm.. o çıkınca bi rahatlama geldi. Hoca bana bir saniye tutup hemen çocuk doktoruna verdi. Gebelik zehirlenmesi başlangıcı annesi hocam dedi. Verdi kızımı doktora. Gözümü kızımdan ayıramadım. Doktor muayene etti giydirdiler yanıma getirdiler. Sonra dışarı götürdüler kızımı. Beni diktiler o ara sanırım. Hissetmedim bişe. Dikince on dk da müşahade beklettiler sonra odama çıkardılar. Ayaklarım iyice uyuştu yani ameliyattan daha beter :) 6 saat sonra yürütmeye geldiler. İki ebe koluma girdi kaldırdı ,hiç zorlanmadım kalktım yürüdüm. Lavaboya girdim . İlk 3 gün oturup kalkarken yatarken tabi zorlandım ama 4. Günden itibaren inanın çok rahatım. Şükürler olsun. Kızıma kavuşamadan ayrıldım. Doğduktan 12 saat sonra kızımı yoğun bakıma aldılar. Enfeksiyonu 3,54 çıktı. Hala yoğun bakımda. Durumu iyi ama şükür 🙏 sütüm azar azar geliyor gün geçtikçe çoğalıyor. Sol göğsümden bazen kan geliyor o canımı sıkıyor. Hepsi düzelecek ama kızım çıkacak kavuşacağız. Genel olarak yorumlamak gerekirse sezeryan doğum hiç istemediğim doğum şekliydi ama mecburen girmek zorunda kaldım. Çok zorlandım diyemem rahattı . Kızım 38+3 de 3120 gram doğdu.