İlk doğumum 41+1 de suni sancıyla oldu ama dehşet kötüydü o suni sancı bölümü ve kimse ilgilenmemisti 7 saat bir odada tek başıma ciglik atıp surmustum.
5 yıl sonra rabbim bir evlat daha nasip etti🙏🏼 gelelim doğum hikayeme 😊
9 aydır hep kanama düşük riski erken doğum gibi şikayetlerim vardı. 32 haftalık yatisimm yapılıp doğumum durduruldu derken doktorum 35 haftaya geldiğimde artık kasilmalarimin olması normal deyip ilaçları bıraktırdı. Ama 38 haftaya kadar hiç bir belirtim olmadı.. ben yine de hep hurma yedim bol bol yürüdüm, plates topunda zipladim ve temizlik yaptım.38haftada ılıca kaplıcalar var bizim burda, yani Yalova’da..oraya gittik 2 saatlik banyo kiraladık ve içinde oturdum hep.. 38+2 de yani iki gün sonra yine normal bı gündü.. duşa girdim çıktım hafif ishal sancılarım vardı ama devamlı haldeydi ki onlar hep vardı. Sadece o gün braz daha net hissediyodum. Akşam saat 11 gibi eşime ben hastaneye gidip nstye giricem sen çayı köy bir de mısır patlat gelicem dedim.. hastane ön sokagimizda . Gece 11 de 3 dk da hastaneye gittim.. onca alttan muayene edildim ve 2 cm acilmam varmış çok şaşırdım.heneb nstye girdim kız bana tepe sancıların çıkıyor seni sakamayiz doğum başlamış dedi.. hiç ağrım yok bu arada. Eşimi aradım dogurmuyorum diye o bile şok oldu 😅
Daha sonra 20dk nst cekldi ve tekrar açılmama bakıldığında 5cm olmuştu.. hiç bir suni sancı yada yürüme falan olmadan. 20dk da 2cmden 5cnm e acilmam oldu. Hemen doktor arandı o gelene kdar yuruttukee hep beni ve secde pozisyonda yatırdılar. Doktorum geldiğinde suni sancıyla yarım saate doğum olur dedi. Saat 1 oldu..suni sancı dan 10dk sonra 8 cnm oldu acilmam ama.sanci seviyem o kadar azdı ki hiç canım yanmadi.. 8cm den snra braz zorladı açılma cnku inanilmaz suyum vardı patlattiklari halde btmiyordu her açılmama bakıldığında su akiyordu bu yüzden acilmam yavaşladı ama 11 de girdiğim hastaneden 2 de çıktım bebeğimle. Suyun bitince tam acıkma oldu ve 3 avazda bebeğim kollarimdaydi. Bugün tam 1 hafta oldu rabbim bütün herkese kolay doğumlar nasip etsin ve evet bence ikinci doğum daha kolay oluyormuş 😍❤️