limonvari 30+5 iz. Gebelik şekeri var malesef diyet yapıyorum. Şeker ölçüm cihazıyla olcuyorum sürekli. Ama çok zorlanmaya başladım tatlisizliga🤧 bu akşam bir tatlı kaşığı puding yedim kaçamak, Allah’tan çıkarmadı çok🙈siz neler yapıyorsunuz?
Melllike limonvari bende ölçüm yapıyorum. Yemek yedikten sonra 1. Ve 2. Saatimi ölçüyorum. Tatlımı dozunda yiyip( kek çeşitlerinin yarısı-şerbetli ise 1tane gibi) 1.saatte tekrar bakıyorum genelde düşük çıkıyor. Tabi yemekten sona 2.saatime bakarak yiyiprum 90-100 gibi düşük çıkıyorsa rahatlıkla tatlı yiyorum ama bi tane yada küçük bi prça. Bazen iki dilim yiyorum ama çıkarmıyor şekerimi. Değişik geliyor belkide bünyem çıkartmıyor anlamadım. Benim genelde karbonhidrat alımı çıkarıyor. Ekmek makarna poğaça gibi. Bunlarıda tüketmiyorum. Ekmek bazen hiç yemiyorum
Bahar-sarioglu limonvari Benim ilk bebeğim de çıkmıştı diyabet bundad da çıktı diyet ve insülin başlandı bazen ölçümler normal çıkıyor bazende yüksek ne yapacağımı şaşırdım açıkçası bebeğim de iki hafta önde gidiyor iri diyorlar bu durum erken doğuma neden olur mu ilkinde 38. Haftada sezeryanla doğum olmuştu buda sezeryanla olacak ama iki hafta önde oluşu nedeniyle erken alırlar mı diye düşünmeden edemiyorum Sters yaptıkça da daha da yükseliyor gibi
eceyc314 limonvari çok zorlanıyorum. Canım sürekli sütlü tatlı çekiyor ama yiyemiyorum🥲 yarım elmada bile 120leri geçiyor şekerim o yüzden kaçamak yapmaya hiç cesaret bulamıyorum. Sadece yemekten sonra bir kare bitter çıkarmıyor çok şükür.
busbus14 limonvari benimde şeker yüklemeden sonra tokluk sınırın biraz üstünde çıktı haftada 2 evde kendim takip ediyorum açlık 75-85 civarı oluyor hep toklukta bazen 80-110larda oluyor
limonvari Ölçümler sürekli değişiyor. Açlık bir gün 75 bir gün ,100 mesela. Neden böyle? Tokluk 108-120 civari
Melllike limonvari iki açlık süresi uzuyorsa şeker çıkabiliyor bu yüzden ara öğün yapmak gerekiyor. Benimde öyle oluyor. Oruç tutuyorum ben eğer gündüzleri erken kalkıp iş yapıyorsam 90-93 civarı oluyor ama uyku saatini daha uzun tutup geç kalkıyorsam şekerim 75-85 arası çıkıyor.kesin olmamaklı birlikte benim bünyeme göre açlığım uzun oluyorsa şekerim çıkıyot ara öğün su tüketiyorsam normal çıkıyor
maviiiss Melllike benimde aynı tatlı çikolata çıkartmıyor ama ekmek pilav makarna patates bunlar yükseltiyor
nuraysrhn Melllike bende sizin gibi aslinda doktorum yok dedi ama ben kendim takip ediorum bazen acligim 100 cikior bazen 88 beyaz ekmek pogaca beyaz unla yapilan hic birseyi tüketmiorum sebzeli makarna yapiorum mesela cok az ondan yiyip yogurt tüketiorum çok cok tatlıda 1 dilim deil yarim dilim yiyiorum meywe sadece hepsinden 1er tane yiyiorum onuda ögünlere böldüm cawdar ekmegi kepek ekmek tam bugday onlardan tüketiorum tatlisizlik banada zor geldi ama bebegim icin katlanmak zorundayım gebelik bitiminde istedigimiz kadar yiyeceiz sonucta @limonvari
ikiminikannesi_ Melllike merhaba geçmiş olsun benimde öyle ben 7.haftadan beri diyetteyim aclik şekerim sınırda cikinca sekerim olduğuna kanaat getirdim birde üstüne stres ve korku eklenince düzene girmedi aclik icin tek doz insulin başlandı ama benimde tatlı çıkarmıyor 6.ayimda buyda farkettim oncesinde aşırı korktuğum için denemelisin ama karbonhidrad uçuruyor karbonhidrat karşı intoleransimiz var sanirim
Merviiss Melllike benimki de ayni şekilde malesef üzü süre aç kalınca yüksek çıkıyor ara oğunlu gitmek lazım diyor diyetisyenler kesinlikle önemli diyorlar gebelik sekerinde ama şuan mesela ben 11 haftalik hamileyim ilk gebelikte vardı şeker o yüzden şimdiden başladık ölcüme bazen yükseliyor çünkü ara öğün yapamıyorum mide bulantilarimdan sağlıklı beslenemiyorum;((
ikiminikannesi_ Merviiss ilk haftada mi erken cikti benimde 7.haftada sınırın ustu çıkmaya başladı aclik 100 gibi tokluk abarttigimda 142 143 gibi o zamandan beridir diyet ve insülin kullaniyotum bende kalacak diye ödüm kopuyor daha önce tahlillerimde hiç seker çıkmamış hatta üç ayliklarim çok düşük ama karbkmhidratta 150 leri büyüyor 6.ayimda
eminegokk Bende aynı şekilde aç karna 80 90 çıkıyor tok karna 120 değişiyor ama bende şu an iyi 27 haftalığım ben oruç tutma dediler ara öğün ve ölçümler için hergün aynı çıkıyor ölçülerim bu yüzden 4 gün ara vermiştim oruca baktım aynı çıkıyor dedim orucu tutayım bari pazartesi gidecem dra söylerim zaten şu an aman aman değil diyetteyim ekmek çıkarıyor bende de ama ara öğünü atlayınca dedikleri gibi şekeri çıkartıyor açlıktan hemen yersin akşam aç karna bu sefer yüksek çıkar
limonvari nuraysrhn inşallah ya🤧🤷Allah beterinden korusun. Sağlıkla alalım da kucağımıza önemli değil ❤️
nuraysrhn limonvari birazönce hurma yemiştim 3 tane şekerim 157 çiktı hurmada hemen şekeri yükseltior haberiniz olsun
hasret1922 eceyc314 bende suan dikkat ediyirum elmayi ara ogun olarak cok yiyorum bana 1 ay sonra olcum yapalim dedi gunluk olcmem ile ilgili bir sey denmedi kendimmi alsam olcsem gunluk
Gulizartas eceyc314 canım elmanın yanında bir bardak süt yada ayran iç ben o şekilde dengeliyor Ayn tek elma yersen çıkarıyor bir kafaya takarsan
eceyc314 Melllike yoğurtla tükettiğim halde bu şekilde çıkıyor. Meyve şekerine karbonhidrata aşırı duyarlı şekerim🥲
eceyc314 hasret1922 gebelik şekeriniz varsa alet alıp ölçün mutlaka. Dahiliye doktorum bana günde 7 kere ölçüm yapacaksın dedi. Tek ölçümle anlaşılmıyor.