Arkadaşlar şu an 34+3 üm 5 gündür erken doğum riski ile ilaç tedavisi görüyorum ve evde yatıyorum. Sancımı zaten hissetmiyordum ev işi sonrası bu başlıktaki şikayet hissi ile gitmiştim doktora ama sancı da çıkınca tedavi başlandı ama bence sancı şikayetimi başlatanda bu yırtılma ve gerginlik hissi.
Şöyle tarif edeyim asla ayağa kalkamıyorum, lavaboya gitmek için kalkınca bile belim tutulmuş gibi dikleşemeden iki büklüm gidiyorum üst taraftaki gerginlik yüzünden. Dün duşa girdim bir 5 dk biraz da dik duramaya çalışayım dedim yine aynı acı yırtılma hissi şiddetlendi. Böyle tam iki göğüs bölgesi altında sağda ve solda resmen içerden kas ayrılıyormuş gibi yanarak acıyor, deri geriliyor hatta çatlıyorum sandım ama dışardan bir şey yok içeriden oluyor ve sürekli oturup yatarsam o gerginlik gidiyor sadece. Böyle bir şey yaşayan var mı? İnternette baktım biraz doğum sonrası da kalıcı göbeğe ve sarkığa sebep olan diastasis recti deniyor buna galiba anlamı yine karın içi kas yırtılması diye geçiyor acaba bu o mu? Ama ondan hep görsel açıdan bahsedilmiş ben acısından gerginlikten dolayı çok rahatsızım