• Gebelik
  • Hastanenin 10 gün kontrol hakkını kullanan var mı

@Sevil1996 Dr kendisi de gel demeli canım benim hep gel diyor gidiyorum daa ve kullanmak hakkın sonuçta ücret ödüyorsun hatta kendisi 10 günü geçmeyin gelin ki ücret ödemeyin diyor doktorum ve ilerde gel demese bile giderim çünkü bende bebeği çok merak ediyorum.

Sevil1996 hakkimiz normalde ama dr lar boyle dusunmuyor acil bisey olmadikca gdince bozuluyorlar onun verdigi tarihte gitmeni istiyor geneli iki hamileligimde de aynisi oldu

Sevil1996 bir durum yoksa gitmeyin bebeğin sürekli ultrason alması sağlıklı bi durum değil. Kontrol muayene süresi 10 dür yani her hangi bi durum varsa gidin.ben son nst günlerinde muayene hakkımı kullandım.

Ultrason ses dalgaları iletiyor ve bebeğe gözle görülür büyük bir zararı olmasa da bebeği çok rahatsız ve huzursuz etmiş oluyorsun. Korkuyor hatta. Sonuçta belli bir rahatsızlığın da yok. Sırf para boşa gitmesin hakkım var diye çocuğu niye rahatsız edeceksin ki.

İyi de sırf kontrol hakkını kullanmak için 10 günde 2 kere gitmenin anlamı var mı?

Doktor riskli bir durum olmadığı sürece ve son haftalar haricinde o kadar sık çağırmıyor. Ben de 26 haftalığım, ayda bir gidiyorum doktora. Randevuya bağlı olarak bazen 3 hafta oluyor, daha sık gitmenin anlamı yok herşey normalse.

Sevil1996 canım çekiniyorsan gittiğinde deki iki gündür kasık ağrım vardı ondan geldim riske atmak istemedim dersin mecbur bakacak zaten

Sevil1996 suana kadar kullanmadim ama son hadtalsrda muayneler sıklastigi iicin o zaman kullanmayi dusunuyorum ayda 2 3 bin tl muayne ucreti odeyemem yani 🤦🏻‍♀️ (bir muayne 1000 tl)